Wanneer je iets voor het eerst in je leven doet

Hoe komt het dat een mens soms dingen doet die totaal niets voor hem zijn? Een ingeving van het moment? Om zichzelf iets te bewijzen? Ik weet het niet. Afgelopen dinsdag deed ik iets dat zo niet Anna Helena is. Ik ging op de foto, met een muzikant.

Ik zeg bewust niet met mijn idool, want dat is hij niet, net zoals ik geen fan ben. Dat zijn woorden die passen bij mensen die tijdens een concert helemaal (hysterisch) uit de bol gaan, op de eerste rij staan en na afloop van het concert wachten op een handtekening, of een foto.

Ik ben een introvert. Ik geniet in stilte. Ik heb wel al eens foto’s genomen tijdens een concert, maar niet met de muzikant zelf. Teveel gedoe vind ik dat.

Maar kijk. Tom Helsen was in de buurt en ik ging luisteren. De man die mij op mijn 17de geloof ik wist te charmeren met Theatre en Charlotte. Zijn stem raakte een gevoelige snaar bij me en ik was, nou ja, fan dus. Veel concerten, veel CD’s, nooit een momentje met hemzelf. Tot afgelopen dinsdag dus.

Terwijl ik zat te luisteren overviel mij een gevoel van: ik luister al meer dan 20 jaar naar die man zijn muziek, ik heb daar zoveel mooie herinneringen aan, ik moet daar toch ooit mee op de foto? Want ja, naast introvert en muziekliefhebber ben ik ook fotoliefhebber.

Zo gedacht, zo gedaan. En ik moet eerlijk toevoegen, het was best wel leuk om mijn arm om hem heen te slaan.

Anna Helena op de foto met Tom Helsen

Met dank aan liefje voor de foto.

Ben jij iemand die op de foto gaat met een muzikant? En zo ja, met wie? šŸ˜‰

Foto bovenaan: engie parkies

4 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Hoe leuk is dat! Ik ben ook zo’n introvert type hierin. Meestal moet ik dan een schop onder mijn kont krijgen dan. Haha! Toen ik een jaar of twaalf was, ging ik op de foto met Dana Winner. Ik groeide nl op met Vlaamse muziek šŸ˜‰ Je wil niet weten hoe dat fotomoment verlopen is, haha!

  2. Als kind was ik wel een handtekeningenjager, toen ik aan zee was en Tien om te Zien zijn hoogdagen beleefde. Maar foto’s werden toen niet genomen. De enige foto die ik heb is met Nick Carter (van de Backstreet Boys) toen ik een meet en greet had gewonnen op mijn 14e.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.