Roze zondag: communiekleed steelt de show

Zondag 26 mei 2019 gaat mijn geschiedenisboek is als een roze zondag, een dag waarop liefde, genegenheid en verbintenis centraal stonden. En met een roze communiekleed als blikvanger.

Twee jaar geleden maakte ik voor mijn oudste dochter een communiekleed. Met veel zweet en tranen, maar het was het allemaal waard. Je kind zien rondlopen in een eigen creatie, het doet je toch wat (#kleingeluk). Dus ik wist dat ik voor de jongste hetzelfde wou doen.

Ik koos voor eenvoud omdat dit haar het beste staat. Haar karakter trekt toch het meeste aandacht. Het patroon van de Tinny dress van StraightGrain werd bovengehaald, ik nam de maten op en maakte 1 jaar groter (een 5 jaar voor mijn 6-jarige). Geen color block deze keer: bovenstuk in een lichtroze piqué en de rok in een bloemenprint. Het kleed moest zwieren, dus ik zette er een cirkelrok aan. Het naaiproces ging vlot (ik maakte vooraf een testkleed) en ik ben heel content van het resultaat. Maar nog belangrijker: Lotta was heel blij met haar communiekleed. Een uniek feestkleed voor een bijzonder meisje.

Roze zondag - communiekleed
Roze zondag - communiekleed
Roze zondag - communiekleed
Roze zondag - communiekleed
Roze zondag - communiekleed

Ze straalde op haar eerste communiedag. En mijn moederhart, dat liep over van trots.

Roze zondag - communiekleed

Patroon: Tinny dress, StraightGrain
Stof: Piqué met party flowers roze jacquard, Stof op zolder

10 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Het is een heel mooie, unieke jurk geworden voor een uniek meisje. Jullie straalden allemaal, een dag om nooit meer te vergeten.

  2. Waaw Anneleen, heel mooi gedaan! Je mag terecht fier zijn! Een echte prinses, jullie Lotta! Nogmaals een dikke proficiat 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.