Wat ik ga doen tijdens 40 dagen bloggen

Voor het derde jaar op rij organiseert blogster Kathleen van Verbeelding de blog challenge 40 dagen bloggen en ik doe opnieuw mee!

40 dagen bloggen?

De challenge is geïnspireerd op de vastenperiode die vandaag start. Waar het tijdens de vasten gaat over jezelf iets ontzeggen (vooral minder snoepen), gaat het tijdens 40 dagen bloggen over meer doen dan anders. Veel meer want dagelijks bloggen is voor veel bloggers geen realiteit.

Ik heb meegedaan aan de eerste editie in 2017 en vond het zo leuk en leerrijk dat ik me voor de editie van 2018 heb ingezet. Weliswaar telkens op mijn eigen manier. Want elke dag bloggen, zo zot ben ik niet. En zo zot interessant ook niet.

Mijn 40 dagen bloggen-formule blijft hetzelfde: niet dagelijks bloggen maar met een frequentie die voor mij haalbaar is, onderwerpen aansnijden die een nog ongeziene kant van Anna Helena blootgeven en nieuwe blogs ontdekken.

Elke dag iets positiefs

Vorig jaar werkte ik met een thema tijdens 40 dagen bloggen. Ik schreef elke dag in mijn Bullet journal iets positiefs over de voorbije dag. Lijkt makkelijk en onbenullig, en dat is het ook de eerste dagen. Maar mijn ervaring leerde dat het niet vanzelfsprekend is, elke dag stilstaan bij het goede, leuke, positieve van die dag. Vandaar, een herhaling van deze challenge kan geen kwaad. Doe je mee?

Elke week een uitdaging

Naast het thema, wil ik deze editie werken met weekopdrachten. Er zijn namelijk een aantal persoonlijke werkpunten waar ik, euhm, werk van wil maken. De eerste week is mijn uitdaging: elke dag voldoende water drinken. Zeker op het werk komt dat er niet meer zo veel van heb ik gemerkt. Vanaf vandaag komt daar dus verandering in! Of ik slaag in mijn opzet, kom je volgende week te weten.

ggen 2019 start week 1
Ik was maandag al begonnen met mijn uitdaging, flink hé?

Intussen benieuwd naar de andere deelnemers aan 40 dagen bloggen? Check het overzicht, maar opgepast: je gaat even zoet zijn.

— 40 dagen bloggen 2019: 1/40 —

8 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Hier is het juist omgekeerd: op het werk drink ik voldoende, thuis is het wat anders… Klein trucje: je glas vullen, een grote slok nemen en meteen weer bijvullen. Het zijn die kleine dingetjes die het verschil kunnen maken 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.