Elke dag een beetje meer… water drinken

De eerste week van 40 dagen bloggen zit er al op! Zoals gezegd waag ik me ook dit jaar niet aan de letterlijke interpretatie van de challenge. Ik ga lekker voor weekopdrachten!

WEEK 1: MEER WATER DRINKEN

Ik merkte het al een hele tijd: op het werk dronk ik minder en minder water. Wel koffie, en nog een koffie, en ’s middags vaak een cola-zero, en als er toevallig water stond in de kitchenette van ons werkeiland, dan ook wel water. Maar dat kon dus beter, veel beter.

Veel voorbereiding is er bij deze weekopdracht niet aan te pas gekomen, veel moeite in feite ook niet. Het enige dat ik moest doen, was naar de keuken gaan (kraantjeswater!), een kan vullen, en regelmatig mijn glas bijvullen. Piece of cake toch?

ggen 2019 start week 1
Goed gestart!

Wel ja, eigenlijk wel. Het is me aardig gelukt om elke dag gemiddeld vijf à zes glazen water te drinken. Hierdoor dronk ik minder koffie en frisdrank. Het hielp wel dat ik streepjes trok elke keer ik aan een glas water begon. Vandaag even goed doen als gisteren. #extramotivatie

De weekopdracht is , naast geslaagd, ook ten einde, maar met deze opdracht ga ik gewoon door, liefst zo lang mogelijk.

VOLGENDE WEEKOPDRACHT

De komende week ga ik proberen elke dag iets meer… te lezen. In de zomer van 2017 ondernam ik al eens zo’n poging en met resultaat, want mijn leesdip was opeens verleden tijd. Momenteel ben ik bezig in De nachtegaal van Kristin Hannah, ziet er veelbelovend uit, maar ik kom er amper nog aan toe om tijdens de week te lezen. Elke dag 15 minuten lezen, dat moet lukken, toch?

— 40 dagen bloggen 2019: 2/40 —

13 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ik heb een fles die ik ’s morgen en ’s middags vul. Daarmee zit ik al een een flink stuk van wat ik moet drinken, als ik dan bij het eten nog een glas water drink, kom ik makkelijk aan +2L. Toen ik die gewoonte erin moest krijgen, gebruikte ik een of andere app die me regelmatig vroeg of ik wel flink aan het drinken was ;). Of installeer Plant Nanny of zoiets, dan zie je of je genoeg drinkt om planten in leven te houden #schaterlach

    Succes met dat lezen, dat vind ik een heel fijne.
    Ik merk dat ik aangenamer voor mijn medemens ben als ik elke dag lees 😉

  2. Hmm, ik zag het al wel vaker passeren in bullet journal layouts, maar deed er tot nu toe niets mee. Maar misschien moet ik dat tellen ook eens uitproberen: bij momenten drink ik meer dan voldoende, maar er zijn evenzeer dagen waar ik ’s avonds pas mijn eerste slokken drink…
    In alle geval: veel leesplezier de komende week!

  3. Goed gedaan! Toch wel een heel belangrijke voor je gezondheid. En veel succes bij het lezen! Kan je ook alleen maar deugd van hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.