Elke dag een beetje meer… lezen

Tijdens 40 dagen bloggen probeer ik elke week een nieuwe weekopdracht uit. Niet enkel goed voor meer activiteit hier op de blog, ik kweek er ook goede gewoontes door. Zo ga ik nog steeds door met mijn eerste weekopdracht: elke dag een beetje meer water drinken.

WEEK 2: ELKE DAG 15 MIN. LEZEN

Ik haalde de mosterd voor deze weekopdracht bij een andere challenge uit het verleden. In de zomer van 2017 deed ik mee aan de Perfect?-challenge en toen was er ook een weekopdracht: elke dag 15 minuten lezen. Op dat moment zat ik in een gigantische leesdip, ik die was opgegroeid met boeken en er me helemaal in kon verliezen. Die opdracht heeft echt gezorgd voor de ommekeer. Een paar maanden later ontdekte ik het digitaal lezen, eerst op de iPad, dan vorig jaar via mijn geliefde e-reader, en was ik helemaal vertrokken. 25 boeken uitlezen op 1 jaar, dat was misschien wel 15 jaar geleden.

Ook al gaat het lezen dus vrij goed, toch merkte ik de laatste tijd dat ik er niet altijd zin in had, of het uitstelde. Soms lukt het gewoon niet om dat te doen waarvan je weet dat het je deugd doet. Herkenbaar? Dus ik vond dat een opdracht om elke dag 15 minuten te lezen meer dan welkom.

40 dagen bloggen 2019 verslag week 2
Tip: in de auto lezen

Het resultaat? Ik slaagde erin om op 5 van de 7 dagen te lezen. Niet perfect maar voor mij toch wel missie geslaagd. Want door elke dag wat te lezen, blijft het verhaal precies ook meer aan je kleven en kijk je er bijna naar uit om verder te kunnen lezen zo net voor het slapengaan. Ik las trouwens elke keer meer dan 15 min. En nee, mijn boek is daarmee niet uit. De nachtegaal van Kristin Hannah telt 500 pagina’s, daar ben ik nog even zoet mee.

Volgende weekopdracht

Een compliment, een woordje van dank of gewoon eens een hallo, hoe gaat het met je, horen we dat niet allemaal graag? En zeggen we dat niet te weinig? De komende 7 dagen probeer ik elke dag een kaartje te schrijven aan iemand bijzonder of die het kan gebruiken. Elke dag een beetje meer… aandacht geven en attent zijn. Doe je mee?

— 40 dagen bloggen 2019: 3/40 —

6 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Oh wat leuk die opdrachtjes! Ik lees vooral op de trein en tram, dus ideaal want die tijd heb je toch dus ik hoef er niet speciaal tijd voor vrij te maken. Op zaterdag vind ik het moeilijker om te lezen. Omdat mijn moeder dan vaak langskomt of er zijn andere plannen.

  2. Wat een goede tip! Dat ga ik ook doen iedere dag een kwartiertje lezen! Ik kom momenteel niet meer aan lezen toe en hier liggen nog zoveel boeken die ik gekocht heb

  3. Ik lees altijd voor het slapen gaan… deze week ging het niet zo goed… na nog geen 5 min viel ik in slaap.
    Zondagochtend heb ik een vast leesuurtje… of 2… 😉 en voor de rest sleur ik mijn boek overal mee en lees waar ik maar kan (in de wachtzaal-op de bus-…).

  4. Ik ben heel benieuwd naar de reacties van mensen op je kaartjes want ik kwam vorige week tot de conclusie dat mensen zelfs niet meer weten hoe te reageren op iets lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.