Elke dag een beetje meer… attent zijn

Amai, week 3 van 40 dagen bloggen zit er al (enkele dagen) op. Hoe snel gaat dat toch, die tijd tegenwoordig. En dit weekend nog een uur minder.

Ik kan met enige trots zeggen dat ik met de eerste weekopdracht nog steeds goed bezig ben. Het ziet er naar uit dat ik een nieuwe gewoonte gekweekt heb, zo elke dag (meer) water drinken. Met opdracht 2 gaat het voorlopig wat minder goed. Ik heb de afgelopen week niet gelezen denk ik. En dat is oké. Dat boek raakt echt wel uit.

WEEK 3: ELKE DAG EEN KAARTJE STUREN

Tijdens weekopdracht 3 probeerde ik elke dag een kaartje te schrijven aan iemand bijzonder of die het kon gebruiken. Elke dag een beetje meer aandacht geven en attent zijn. Want we doen dit toch allemaal te weinig. Klinkt niet zo moeilijk hé?

Het lukte me niet om elke dag een kaartje te schrijven maar wel om op 1 avond meerdere kaartjes vol te schrijven. Van zodra je er je tijd voor neemt, er letterlijk voor gaat zitten, dan lukt dat vrij aardig, woorden vinden om iemand te bedanken, een hart onder de riem te steken of een compliment te geven. Het is me dus gelukt om 7 kaartjes (eigenlijk 6 kaartjes en 1 brief) te versturen of af te geven, om 7 x attent te zijn en dankbaar dat ik die personen tegenkom op mijn levenspad.

Op mijn vorige post, toen ik deze opdracht aankondigde, kwam er een reactie van Delphine, dat ze benieuwd was hoe mensen gingen reageren op mijn kaartje. Zij was onlangs tot de conclusie gekomen dat mensen niet meer weten hoe te reageren op iets liefs. Raar, niet?

Mijn ervaring is wel een positieve. Van de personen aan wie ik het kaartje overhandigd had, kreeg ik meteen een leuke reactie. En dat doet wel deugd dan, weten dat je boodschap aankomt en je moeite geapprecieerd wordt. Van 2 personen kreeg ik geen reactie en dat vind ik best wel oké. Niet elke attentie vraagt om een reactie. Maar het is natuurlijk wel leuk om weten dat ze het én goed ontvangen hebben én fijn vinden dat je aan hen gedacht hebt.

Ik ben heel blij dat ik deze opdracht gedaan heb. Niet enkel geeft het jezelf een goed gevoel wanneer je iemand anders een goed gevoel kan geven, het laat je ook beseffen dat je een geluksvogel bent, dat je al die toffe en lieve mensen kan en mag een kaartje sturen, dat ze deel uitmaken van je leven.

Volgende weekopdracht

De komende week doe ik lekker niets van extra opdracht. Het wordt (is) een drukke periode op het werk, ik zit met een naai-deadline en een stijve nek, en krijg er momenteel niets extra bij. Zelfzorg, dat lijkt me belangrijker dan een blog challenge, toch?

Stiekem heb ik geen inspiratie voor een volgende weekopdracht. Alle realistische voorstellen zijn welkom.

— 40 dagen bloggen 2019: 4/40 —

6 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Een stijve nek en een drukke periode, dan denk ik: proberen een uurtje massage te boeken 🙂
    Fijn dat je in totaal 7 brieven en kaartjes verstuurde! En inderdaad, één dag meerdere kaartjes versturen is makkelijker dan elke dag eentje; ik deed ooit mee aan InCoWriMo, waar ik de hele maand februari elke dag een kaartje verstuurde en dat kwam ook neer op “batch working” 🙂

  2. leuk dat de mensen het allemaal konden appreciëren. Ik probeer mij vooral op complimentjes te focussen momenteel, want die krijgen we allemaal graag, toch 😉 ?

  3. Wat leuk dat je de tijd en moeite nam om mensen een kaartje te sturen! Het is een klein gebaar maar het zegt zoveel. Dat je ze de moeite waard vindt, dat je de tijd hebt genomen om aan ze te denken het kaartje te schrijven. Ik vind het mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.