Gelukjes van de voorbije week #6

Het is intussen al 7 maanden geleden dat ik nog eens de gelukjes van de voorbije week deelde. Het was geen topweek, maar dat hoeft ook niet om de #kleingelukjes te zien. Ze zijn er altijd, de ene al wat meer in het oog springend dan de andere.

In de rubriek gelukjes van de voorbije week neem ik de tijd om stil te staan bij wat me blij gemaakt heeft de laatste dagen. Ik merk dat door dit bewust te doen, terugkijken naar de goeie dingen, je er langer van geniet. En ze ook meer weet te appreciëren. In blogland zijn Mme Zsazsa , Prinses op de kikkererwt en Tifosa er ook mee begonnen, altijd plezant om andermans #kleingeluk te lezen.

Mijn gelukjes in de week van 21 januari 2019:

Kristin Hannah - Verder dan de sterren
Gelukjes van de voorbije week #6 - Sneeuw
  • Mijn eerste boek van 2019 uitgelezen! Ik had hoge verwachtingen van Verder dan de sterren van Kristin Hannah, een vervolg op het mooie Wie naar de sterren grijpt. Na een verschrikkelijk begin is het toch nog goed gekomen met het verhaal. Op naar het volgende boek (heb er nog 24 te gaan dit jaar)!
  • Onverwacht grappige gesprekken tijdens de lunchpauze op het werk. Iets met bloemetjes & bijtjes. #jehaderbijmoetenzijn
  • Voor velen een verschrikking maar voor een winterkind als ik was het een groot cadeau: toen ik woensdagochtend naar buiten keek en vaststelde dat de weersvoorspellingen het deze keer bij het rechte eind hadden. SNEEUW. Veel sneeuw. Sinds ik niet meer in het binnenland woon, moet ik vaak genoegen nemen met veel minder sneeuw of zelfs geen sneeuw. Ik zei het al op Instagram: sneeuw was mijn eerste liefde. Mijn hart wordt warm van dat prachtig sneeuwlandschap, van het zachte gekraak van sneeuw onder je voeten. En ja, er is een keerzijde aan sneeuw, het zorgt voor heel wat problemen op de weg, maar van mij mag het gerust elke week sneeuwen 😉
  • Nog warmer werd mijn hart van de beelden van de klimaatmars-kinderen. Wat een lef dat zij aan de dag leggen. En hoezeer zij opkomen voor hun toekomst, waar mijn generatie het houdt bij praten, verwijten en inspireren van op afstand. Die kinderen hebben niet enkel hoop, ze handelen naar hun hoop. Ongezien maar zo zo schoon. Mijn hoop is: dat ze slagen in hun opzet, dat we wekelijks beelden van optochten krijgen te zien, dat de politiek zijn verantwoordelijkheid neemt. Want hoe duurzaam we als individu ook proberen te zijn, zonder beslissingen van het beleid zijn al onze inspanningen tevergeefs.
  • Iedere avond theetje drinken. Ik vergeet het vaak en wanneer ik het dan toch doe, snap ik niet dat ik het niet vaker doe. Mijn favorieten deze week: Yogi tea Bedtime en Yogi tea Christmas tea.
  • Betoverd door de eerste single van The Starlings. Melige muziek, ik weet het, maar in deze donkere dagen is dat wel gepast vind ik:

Geniet van je weekend!

4 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Oh ik hou ook van de sneeuw!! Heerlijk om in te wandelen met mijn hondjes, al wil niet iedereen mee 😀 Ik ben ook blij dat er zoveel jongeren zich inzetten voor het klimaat!!

  2. ♥ de snoeten van de dochters ♥
    Hier ook fan van sneeuw, zolang ik er van achter het venster naar kan kijken. Het plezier van de dwarrelende vlokken verdwijnt al snel als het een zwarte drets wordt ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.