Kinderfeestje #6: op locatie

Ik ben fan van verjaardagsfeestjes thuis. Volgers van het eerste uur herinneren zich waarschijnlijk nog de reeks van 5 blogposts hierover: tips & inspiratie, thema & uitnodiging, activiteiten, lekkers en traktaties. Moest ik kunnen, ik zou het elk jaar op deze manier doen. Maar dat is buiten mijn meisjes gerekend. Of ik dus gezwicht ben voor een kinderfeestje op locatie? Wel, euh, ik kan het uitleggen.

Voordelen van thuis vieren

Wat ik zo leuk vind aan verjaardagen thuis vieren, is dat je de vriendjes van je kind beter leert kennen: je kunt ze van dichtbij observeren en zien hoe ze met elkaar omgaan. Ik vind dat fijn om zien en andere gelegenheden om ze met hun vriendjes bezig te zien zijn schaars. Tijdens een feestje thuis kunnen de kinderen van alles doen: muzikaal pak met leuke opdrachten, verkleden, gezelschapsspelletjes spelen, knutselen, schminken, buiten spelen bij mooi weer,… Als ouder kan je het feest thuis meer aankleden en afstemmen op de persoonlijkheid van je kind. Je kiest uiteraard zelf hoe ver je hierin gaat, ik kon me daar wel in uitleven. #understatement #schaterlach

En hoewel mijn dochters steeds genoten hebben van hun feestje thuis, kwam er toch een dag, een jaar geleden, dat de oudste vroeg naar een verjaardagsfeestje buitenshuis, in een binnenspeeltuin. Ik probeerde het niet al te persoonlijk op te nemen (gelukkig had ik nog het feestje van de jongste dat wel thuis doorging) en te focussen op de voordelen van een feestje buitenshuis.

Voordelen van op locatie vieren

Ik moet eerlijk toegeven: die eerste keer in een binnenspeeltuin viel best goed mee. Ja, het eerste uur had ik last van mijn oren wegens een overaanbod van enthousiaste kinderstemmen en zaten mijn man en ik daar wat verloren aan een lange lege tafel. De kids zijn meteen weg om te spelen en passeren enkel om te drinken en te eten (of om brandjes te laten blussen). Er is weinig gelegenheid om de kindjes beter te leren kennen (daarvoor dient het feestje ook niet, i know) en je merkt dat de groep al snel verdeeld geraakt. Maar hé, als de kids genieten van hun feestje, dan is het voor mij prima.

Ik ben vooral content met de weinige voorbereidingen die je hebt aan zo’n feestje. Ik heb wel uitnodigingen en traktaties voorzien maar het niet hoeven te bedenken van een thema en activiteiten heeft me veel tijd uitgespaard. Mijn huis hoefde ik vooraf niet op orde te zetten en te poetsen, en na het feestje hoefde ik niets op te ruimen, enkel de cadeautjes een plek te geven. Zalig toch? Vooral dit jaar merkte ik dat dit me deugd deed, ik kon weinig tijd en energie opbrengen voor wat de voorbije jaren een klein geluk van me was. Misschien is het volgend jaar weer anders, want er zitten al een paar ideeën voor feestjes thuis in mijn hoofd..

Kinderfeestje op locatie

Verschillende mogelijkheden op locatie

Dit jaar kreeg ook de jongste voor het eerst een verjaardagsfeestje op locatie, namelijk in een binnenspeeltuin. Mijn indruk was zoals die van vorig jaar: veel drukte, veel rumoer, weinig tijd met de vriendinnen samen, maar vooral happy faces bij de kids. Missie geslaagd dus, al ga ik voor volgend jaar toch op zoek gaan naar alternatieven voor een binnenspeeltuin (of een combo thuis vieren met een mini activiteit buitenshuis) want ik zelf heb het er na 2 x precies mee gehad.

Volgende week geeft de oudste met haar vriendinnen een feestje in een bowling: ook dit is een kinderfeestje op locatie maar het lijkt me minder rumoerig (hoewel misschien even luid) en de kids spelen wel heel de tijd samen. Benieuwd hoeveel strikes er zullen gegooid worden!

Weet jij nog een leuke locatie voor een verjaardagsfeestje? Laat het me weten hieronder in de reacties.

Kinderfeestje op locatie

Kinderfeestjes organiseren: #1 inspiratie & organisatie – #2 thema & uitnodiging – #3 activiteiten – #4 lekkers – #5 traktaties

3 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Dat speelde dit jaar ook echt door mijn hoofd. Tot nu toe zijn ook alle feestjes hier thuis doorgegaan en smijt ik me daar ook volledig in met een thema en activiteiten waar toch redelijk wat werk in kruipt. Wel al 2x pech gehad ondanks de maand augustus dat het regende en het dus in huis moest doorgaan. Misschien dat ik volgend jaar ook wel voor een andere locatie kies. Rémi zou dat alvast niet erg vinden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.