As we speak #6

Omdat het hier de voorbije weken wat stil was… tijd voor een update, een nieuwe as we speak.

As we speak is een rubriek waarin ik een stand van zaken opmaak. Over wat ik allemaal uitspook, welke plannen ik maak, zaken waarmee ik worstel, naar welke uitstapjes ik uitkijk, …

Nog bekomen van: de overgang van vakantie naar school/werken. Die timing was wel heel strak: op zaterdag thuisgekomen (en alle was en plas gedaan), op zondag een familiefeest bijgewoond en op maandag kindjes aan het school afgezet en een volledige dag gewerkt. Dat was toch net iets te weinig tijd om te bekomen van het ene en voldoende voor te bereiden voor het andere. De voorbije twee weken waren ook ’s avonds erg gevuld, waardoor ik de schaarse vrije momenten nodig had om niets te doen, wat te relaxen, wat te lezen. Ik had geen energie over, ook niet om te bloggen of te naaien. Vroeger zou ik me daar nerveus in hebben gemaakt, mezelf extra druk hebben opgelegd, maar ik heb het leren loslaten. Ik gun het mezelf om het op mijn eigen tempo te doen, op mijn manier. En kijk, nu heb ik tijd en energie gevonden om te bloggen.

Veranderd van werkritme: sinds ik terug ben uit vakantie, ben ik fulltime aan het werk. Alsof het nooit anders is geweest #schaterlach. Ik ben blij van weer op volle toeren te kunnen draaien en zoals het nu gaat, kan mijn arm die toeren aan (fingers crossed!). Vorige week ben ik trouwens gaan kijken naar de plaats des onheils, ik was toevallig in de buurt, en dat was toch confronterend. Jaja, ik ben beneden gebleven, zoveel durf had ik (nog) niet. 

As we speak #6 - Trap na val
De trede ter hoogte van de vensterbank, daar lag mijn hoofd en arm. De rest lag hoger.

Met heimwee denkend aan: de leuke vakantie in Frankrijk. Voor het derde jaar op rij naar dezelfde bestemming, we gingen dat nooit doen. Zo zie je maar… De kids vonden het super, hadden elk vriendinnetjes aan het zwembad gemaakt en genoten dagelijks van de mini disco. Ik las 3 boeken uit (2 meer dan vorig jaar op vakantie!), kreeg iets van een 50 muggenbeten en leerde een collega beter kennen die daar ook, heel toevallig, op vakantie was. Oh, en ik zat in bikini aan het zwembad. Toch wel memorabel die vakantie.

As we speak #6 - Massif de l'esterel
Massif de l’esterel: prachtig!

De teller van mijn leesdoel aangevuld: die staat nu mooi op 21. Op vakantie las ik eindelijk (dit was poging 3 denk ik) Ripper van Isabel Allende uit, een van mijn laatste ongelezen papieren boeken. Deze zomer maakte ik kennis met het werk van Kristin Hannah en ik ben fan, vooral van De Wintertuin en Wie naar de sterren grijpt. Vorige week las ik PS. I Love You van Cecilia Ahern uit. Nog geen idee wat mijn volgende boek wordt… suggesties altijd welkom!

As we speak #6 - Lezen
Zowel lezen in de auto als aan het zwembad

De komende weken zijn de weekends volgeboekt (babyborrel! teambuilding! verjaardagsfeestje!) en moet ik mijn verkooplijst voor de tweedehandsbeurs van de gezinsbond klaarmaken. Dat betekent kleren sorteren, heel veel kleren want heb nog veel maten liggen, en keuzes maken (welke wel verkopen, aan welke prijs). Niet mijn sterkste kant. Als je me weer even niet hoort, je vindt me misschien op deze plek.

Tot de volgende!

7 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Zo thuiskomen en te weinig tijd om alles weer op orde te hebben, ik zou het er ook moeilijk mee hebben. Ik start graag op een rustig ritme. Het bloggen is hier ook een tijdje minder geweest maar door mezelf daarin te volgen heb ik nu ook opnieuw nieuwe energie gevonden. Gewoon, zoals het uitkomt. Niet meer, niet minder. Wie naar de sterren grijpt vond ik ook een heel mooi boek. En ‘die plaats des onheils’, herkenbaar… Hier was ’t ook verjaardagsfeestje. Stuk voor stuk ‘moOImenten’ 😉

  2. Naar welk vakantiepark ben je op reis geweest? Het is zo moeilijk om iets te vinden dat leuk is voor de kindjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.