Koken uit Honger: lente- en zomerrecepten

Kijk, ik val gewoon met de deur in huis: het kookboek Honger van Kim Leysen is zóóó goed dat ik niet anders kan dan er een tweede review aan te wijden. Waar de eerste review zich focuste op recepten uit de seizoenen herfst en winter, heb ik de voorbije weken en maanden de lente-en zomerrecepten getest.

Honger van Mme Zsazsa

Ik begin elke review van een kookboek met uitleg over het type keuken, de moeilijkheidsgraad en de indeling van de recepten. Uiteraard is dit voor deze review hetzelfde als voor mijn eerste review met herfst- en winterrecepten, dus heb je die nog niet gelezen, rep je eerst naar daar.

– – PASTA – –

Pasta peulenschil: groene groentjes à volenté met erwtjes, peultjes en tuinbonen. Die laatste vond ik enkel in het diepvriesschap in de Albert Heijn, en er zat blijkbaar nog een irritant velletje aan. Het enige minpuntje in deze smaakvolle pasta.

Honger van Mme Zsazsa - Pasta peulenschil

Gnocchi in geel-groen: ik gebruikte geen echte gnocchi maar pasta’s in de vorm van gnocchi, zal wel geen afbreuk gedaan hebben aan de smaak. Zeer eenvoudig recept met spinazie en erwtjes, meer moet dat soms niet zijn.

Honger van Mme Zsazsa - Gnocchi in geel-groen

Passata van geroosterde tomaten: ik had een aantal kilo’s verse tomaten uit mijn ouderlijke moestuin gekregen en vond er niet beter op om die tijdens de hittegolf te roosteren in de oven. Het resultaat was een pittige passata die de basis vormde voor een, weeral, eenvoudig pastagerecht. Ik maakte een minder pikante versie voor de kids die goedgekeurd werd. Nog twee porties in de diepvriezer, ideaal voor tijdens een drukke septemberavond.

Honger van Mme Zsazsa - Passata van geroosterde groenten

Fagioli e pomodori: ik snij snijbonen altijd in korte plakjes, stoof ze en eet ze bij wat patatjes en een burger (of iets gelijkaardigs), maar had ze nog nooit in een pastagerecht gegeten. Verrassend lekker.

Honger van Mme Zsazsa - Fagioli e pomodori

– – GROENTEN – –

Gestreepte taart: eindelijk een waardig plantaardig alternatief gevonden voor een quiche. De smaak van de zelfgemaakte ricotta vond manlief maar niets, ik vond het best oké. Als liefhebber van groene asperges was dit een toppertje.

Honger van Mme Zsazsa - Gestreepte taart

Zoete zomerse overschotel: ovenschotels hebben bij mij altijd een streep voor. Deze versie met patatjes, witte bonen, sjalotten en kerstomaatje heeft mij aangenaam verrast. Bijna kidsproof ook, maar de ene lust de tomaten niet, de andere de bonen niet. Meer voor mij!

Honger van Mme Zsazsa - Zoete zomerse ovenschotel

– – PEULEN – –

Blijkbaar speelde ik in mijn eerste review een klein beetje vals, want ik maakte toen twee recepten uit de zomer: een Marokkaans geïnspireerd stoofpotje en het linzenpotje uit het Midden-Oosten. Oeps, ik ben ook niet perfect hé. Lees zeker ook wat ik vond van de herfst- en winterrecepten die ik maakte.

Kopen of niet?
Oordeel zelf. Ik maakte (voorlopig) 13 recepten uit Honger en vond er geen één slecht, integendeel. De kookstijl van Mme Zsazsa toont je dat met weinig ingrediënten en eenvoudige bereidingswijzes smaakvolle gerechten echt wel mogelijk zijn.

Toch nog twijfels? Check zeker ook de reviews van FiekefatjerietjesTwo Owlettes, I love eco, Evi’s Journey, Julienne en Nononsonsmoms.

Honger van Mme Zsazsa - achterflap

— Benieuwd welke kookboeken vol vegetarische/veganistische recepten ik nog al heb uitgeprobeerd? Check mijn lijstje #kookboekweek. —

4 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Honger! is één van de beste kookboeken van de afgelopen tijd, daar ben ik het zeker mee eens. Goed idee trouwens om een tweede kookboekweek te doen rond dit boek! En bedankt voor de vermelding 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.