Skip the Robe: poezen en hartjes in overvloed

Soms voelt het alsof ik hier in herhaling val. Nog geen maand geleden schreef ik over een lapje stof dat ik verwerkt had tot kleedje voor Lotta en bol stond van de symboliek. En nu ben ik hier weer met een naaisel, dat voor mij zoveel meer is dan enkel een zelfgemaakt kledingstuk.

Skip the Robe - voor- en achterkant

Ik beloof het kort te houden, de redenen waarom ik er zo van hou, van dit shortje.

  • Ik maakte dit shortje volgens het patroon van Skip the Robe (maat 140, de versie met plooitjes). Vorig jaar mocht ik dit patroon testen en vertelde ik hier het verhaal over vriendschap, doorzetten en trots zijn op jezelf. ♥
  • Mijn arm/schouder is aan de beterhand, maar na enkele uren naaien is het tijd voor de nodige rust. Ik heb er dus best veel moeite voor moeten doen om dit afgewerkt te krijgen. Leve geduld en doorzettingsvermogen! En ja, het is niet perfect afgewerkt, ik had het zeker beter gekund, maar ik heb er vrede mee. #loslaten
  • Dit stofje kocht ik drie jaar geleden in een stoffenwinkel in Berlijn. Al die tijd gekoesterd in de kast, nu eindelijk tot leven gebracht. Genieten van onze schatten in plaats van ze weg te steken, we moeten dat meer doen.
  • De dochter is er content mee. Héél content. Reden genoeg om mijn moederhart te doen smelten. ♥

Skip the Robe - detail

Conclusie? Duuzend ♥tjes voor dit shortje!

Patroon: Skip the Robe, Mind the Whale & Khadetjes
Stof: lichte canvas van Kokka, Frau Tulpe (Berlijn) – voering: sparkle tangerine van Atelier Brunette (restje van de voering van de turnzak)

6 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.