Gelukjes van de voorbije week #5

Soms heb je van die weken, waarin er heel wat kleine gelukjes te rapen vielen. Week 25 van 2018, vorige week dus, was zo eentje. Ik deel ze graag met jou!

In de rubriek gelukjes van de voorbije week neem ik de tijd om stil te staan bij wat me blij gemaakt heeft de laatste dagen. Ik merk dat door dit bewust te doen, terugkijken naar de goeie dingen, je er langer van geniet. En ze ook meer weet te appreciëren. In blogland zijn Mme Zsazsa , Prinses op de kikkererwt en Tifosa er ook mee begonnen, altijd plezant om andermans #kleingeluk te lezen.

Mijn gelukjes in de week van 18 juni 2018:

  • Vriendjes worden met mijn nieuwe naaimachine. Door een samenloop van omstandigheden (oa. problemen met het stiksel tijdens het naaien van dit shortje) besliste ik – redelijk snel voor mijn doen – om mijn vierjaar oude naaimachine in te ruilen voor een krachtiger model. Meer comfort tijdens het naaien zal hopelijk resulteren in mooiere én meer naaisels. Ik was redelijk snel door de handleiding, nu is het een kwestie van oefenen.
  • Onverwacht kleine cadeautjes krijgen. Een zelfgemaakte playsuit  voor Lotta (matching met het badpxak van Ines, héél schattig), een potje zelfgemaakte confituur. Merci S. en C.!
  • Genieten van de laatste ochtendwandeling naar school. Sinds eind april hadden de kids en ik een vast ritueel: ’s ochtends stapten we naar school, na schooltijd stapten we naar huis. Dat is een dikke 10 minuten stappen, goed te doen dus, maar wanneer ik ging werken was er hiervoor geen tijd. Ik genoot van die korte wandelingen met hen en zij vonden het ook super (al was het maar omdat we dan soms stopten in de wijkspeeltuin). Aan de ochtendwandelingen is nu een einde gekomen, want ik ben…
  • Terug aan het werk, deeltijds. Eindelijk is het bot in mijn arm gegroeid en heb ik dus groen licht gekregen om te werken. We proberen het een maand deeltijds en zien dan verder. Toen ik vrijdagochtend toekwam, was mijn bureau versierd (merci!) en voelde het aan als thuiskomen. Ik heb alvast 1 opdracht gekregen: niet meer vallen!
  • Na bijna vijf maanden mijn sportschoenen opnieuw aantrekken. Mogen werken betekent ook mogen sporten, dus ging ik vorige week terug naar de bodyfit. Met een lichtjes aangepast programma i.f.v. de linkerschouder lig ik nu weer 2 x per week te zweten in een verwarmde cabine. Doet deugd!

Er waren ook nog de spelletjes na schooltijd, het ontspullen van babykleertjes en -spullen, het supporteren voor ons nationaal elftal maar vooral de onvoorwaardelijke steun van manlief op een heel lastig moment. #loveyou

Gelukjes van de voorbije week #5 - Terug gaan werken en sporten

Gelukjes van de voorbije week #5 - Duivelsgekte en zelfgemaakte cadeau's

Geniet van het mooie zomerweer deze week en sta stil bij jouw kleine gelukjes, instant goed gevoel!

4 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.