Anna Helena ontspult ook in 2018: een update

Het is en blijft een leerproces, ontspullen, ook in 2018 na enkele jaren ervaringJe zou denken dat hoe meer je het doet, hoe vlotter het gaat, en vooral hoe frequenter het gebeurt, maar helaas. Ook de extra vrije tijd na het #grootgeluk2018 lijkt niet in mijn voordeel te spelen. Ik heb de afgelopen maanden dus meer willen ontspullen maar het is bij deze beperkte opruimacties gebleven.

Wat heb ik al ontspult in 2018?

Ontspullen in 2018: update #1 - Kleerkast opgeruimd

Ik probeer 2 x per jaar mijn kleerkast op te ruimen. Stuks waarvan ik weet dat ik ze het afgelopen jaar niet gedragen heb, vliegen er, soms met een klein hartje, uit. Want als ik heel eerlijk ben met mezelf, weet ik dat ik ze het komende jaar ook niet ga dragen. In ruil krijg ik een kleerkast die iets meer geordend en gestructureerd is, wat dan voor minder keuzestress zorgt ’s ochtends.

Een klein stapel kleren neem ik mee naar H&M waar ik bij afgifte een bon krijg t.w.v. 15% korting op 1 stuk. De overige stuks breng ik naar de kringloopwinkel.

Ontspullen in 2018: update #1 - Kasten opgeruimd

Soms helpt het om je eigen tips om te ontspullen op te volgen. Zoals: begin klein en focus je op de inhoud van een lade, een kleine kast of die berg papieren die al maanden je ogen uitsteekt. Zo heb ik de afgelopen maanden een paar kleine hoekjes aangepakt: 2 planken van de livingkast, een doos met kleine cadeautjes die ik verzamel tijdens het jaar, de legplank in de bureau, de helft van de slaapzetel. Leuk want 1) je hebt gezorgd voor minder wanorde in huis en 2) je voelt de voldoening van je opruimactie. Minpuntje is dat het eindresultaat vaak niet genoeg opvalt. De spullen op de foto hierboven heb ik gevonden tijdens zo’n kleine opruimacties. Ze gaan richting kringloopwinkel.

En omdat ik vaak ongepland aan zijn opruimactie begin, vergeet ik van voor foto’s te nemen. Jammer, want ik zie dat wel graag, zo van die voor en na foto’s.

in 2018: update #1 - Oud speelgoed

Dit is speelgoed dat ik de afgelopen jaren te koop heb gezet op rommelmarkten en mijn verkoopgroep op Facebook. Na al die tijd niet verkocht, dus het gaat mee naar de kringloopwinkel.

in 2018: update #1 - Kleertjes verkocht

Op diezelfde verkoopgroep op Facebook verkoop ik ook kinderkledij en ik mocht deze week een pakketje samenstellen. Alleen al van die kleuren word ik vrolijk!

Wat wil ik nog doen van ontspullen in 2018?

Twee dingen: kinderkledij en knutselwerkjes. Die blijven maar opstapelen en ik wil ze weg. Op onderstaande foto zie je maar 2 gevulde dozen, in werkelijkheid zou ik er een stuk of 10 kunnen vullen. Een hele klus dus. Ik hoop zo hard dat ik bij de volgende update (neem maar binnen zes maanden) kan zeggen dat het ontspullen me gelukt is en dat ik enkel deze twee dozen heb weten over te houden. Wish me luck!

Ontspullen in 2018: update #1 - Kinderkledij en knutselwerkjes

Meer lezen over ontspullen op mijn blog?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

7 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ontspullen is inderdaad eens nodig zo af en toe. Een methode die bij mij goed heeft gewerkt is ‘The 30 day minimalism challenge’. Vaak houd ik mij niet aan zulke lijstjes, deze challenge vormde daar gelukkig wel een uitzondering op :-). Naar de kringwinkel breng ik ook regelmatig wat spullen.

  2. Daar ben ik ook mee bezig. De living kreeg ondertussen ook wat natuurlijk groen en dat zorgt samen met de planken aan de muur die weg zijn voor meer rust. Maar het is iets dat voortdurend aangepakt moet worden hier

  3. Dankzij de verhuis zijn er veel spullen weggegeven… en het was echt nodig, wij hadden veel te veel! Nu proberen houden aan de spullen die we hebben en er geen meer bijkopen ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.