Dit kleedje staat symbool voor doorzetting en klein geluk

Sinds september 2014 is naaien een hobby geworden. Eentje waarin ik zeker niet uitblink, en dat vind ik best oké zo, maar waarin ik veel plezier en voldoening vind. Naaien is voor mij een klein geluk en ik probeer het dan ook regelmatig te doen.

Toen ik op 31 januari misstapte op een trap en een verdiep lager tot stilstand kwam, wist ik dat er van naaien niet meteen sprake ging zijn (behalve het dichtnaaien van mijn bovenarm). Ik had in januari 1 tasje gemaakt (dat ik dan ben beginnen gebruiken als beschermhoes voor mijn e-reader) en dat zou door het ongeval lange tijd het enige maaksel van 2018 zijn.

Eind maart ging ik voor het eerst terug naar de tweewekelijkse naaiavonden. Ik tekende een patroon over en knipte de onderdelen. Dat lukte, en dat was genoeg voor die avond.

Zes weken later, op maandag 7 mei, haalde ik mijn naaimachine uit zijn zak en waagde een poging om te stikken. Naaien lijkt geen intense activiteit want je zit heel de tijd neer aan een tafel. Toch zijn je armen heel vaak in de lucht, bij het spelden van stoffen op elkaar of het effectief stikken, waardoor er spanning komt te staan op je spieren. Normaal voel je daar niets van, maar in volle revalidatie na een breuk is dat wel anders. Het lukte om te stikken, ik was zo content! Achteraf voelde ik wel (spier)pijn, dus ik wist dat ik het niet moest gaan forceren. Ik maakte thuis het kleedje verder af, op mijn eigen tempo.

Ik genoot daar vroeger enorm van, van mijn afgewerkte naaisels. Maar na #grootgeluk2018 en een revalidatie van 3 maanden (and still going) is dat genot nog groter geworden. Ik kan terug iets. Ik kan opnieuw creëren. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik een beetje verliefd ben op dit kleedje. Voor altijd met een speciale betekenis, voor altijd symbool van doorzetting en klein geluk.

Lottadress - kleedje symbool voor klein geluk

Een Lottadress voor een Lotta. Blijft een topper.

Lottadress - kleedje symbool voor klein geluk

Ik koos voor een stof die ik al lange tijd koesterde maar veel te lang in de kast liet liggen. Nu kan ik er tenminste van genieten, elke keer dat Lotta haar lottadress draagt.

Lottadress - kleedje symbool voor klein geluk

Voor de achterkant koos ik voor een luiewijvenoptie: kamsnaps.

Lottadress - kleedje symbool voor klein geluk

Deze foto zegt zoveel. ♥

Lottadress - kleedje symbool voor klein geluk

Patroon: Lotta dress, Companie-M
Stof: Calamity rose, Petit Pan 

12 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Oh, wat een mooi kleed met een nog mooier verhaal!
    En ik krijg eigenlijk ook altijd spierpijn bij het naaien, omdat ik het zo spannend vind, zijn mijn schouders daarna helemaal vast :-). Zal vast wel overgaan als ik het vaker doe en echt leer.

  2. Ik vind het een supermooi kleedje, hé Lotta, ook proficiat aan mama Anneleen want inderdaad de volhouder wint!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.