De resultaten van “hoe volg jij deze blog”-vragenlijst

Begin maart liet ik een mini vragenlijst op jou en mijn lezers los. Ik wilde namelijk weten op welke manieren mijn blog gevolgd wordt en welk kanaal het meest populair is. Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben. Aard van het beestje. De resultaten zijn binnen. Let’s go!

Merci voor je tijd

Ik koos er bewust voor om de vragenlijst anoniem te houden. Op deze manier hoopte ik dat het aantal lezers die reageerden hoger ging liggen dan 5. En dat is gelukt! Meer bepaald 53 lezers vonden het de moeite om de mini vragenlijst in te vullen. Dikke dikke merci! Of de resultaten representatief zijn voor mijn volledige lezersgroep weet ik natuurlijk niet. Maar aangezien dit de enige cijfers zijn die ik heb, moet ik het hiermee doen hé.

Mix van kanalen

De eerste vraag was: hoe blijf jij op de hoogte van nieuwe berichten op tussendeplooien.be? Ik denk dat de grafiek duidelijk is. Kijk even mee.

Via welk kanaal volg je de blog tussendeplooien.be? De resultaten!

Mijn Facebookpagina blijkt de belangrijkste bron te zijn van updates over mijn blog. Vooraf had ik dit nooit zo hoog ingeschat, het bewijs dat zo’n vragenlijst wel degelijk zijn nut heeft. De RSS-readers doen het ook goed, dat zijn vooral collega bloggers denk ik. En die 1% via Emma en Mona, die is in werkelijkheid groter want wanneer ik naar mijn statistieken kijk, dan komt er veel verkeer via daar.

Op deze vraag waren meerdere antwoorden mogelijk. 30% van de invullers heeft meer dan 1 kanaal aangeduid. Of ze dat storend vinden, updates over mijn blog op bijv. zowel Facebook als Instagram te zien krijgen, dat heb ik wijselijk niet gevraagd #schaterlach.

Conclusie? De mix van kanalen die ik inzet om mensen te bereiken werkt. Ik blijf hierop inzetten.

Voorkeur voor kanaal

Het is 1 ding om via 1 of meerdere kanalen berichtjes te zien over nieuwe posts op mijn blog, maar via welk kanaal krijgen mijn lezers het liefst melding van een nieuw bericht op tussendeplooien.be?

Via welk kanaal krijg je het liefst melding van een nieuw bericht op tussendeplooien.be? De resultaten!

Geen verrassingen hier: Facebook geniet de voorkeur om updates van mijn blog te volgen. E-mail scoort beter dan in de vorige grafiek, Instagram minder. Dat laatste vind ik niet zo verrassend, want het medium is niet geschikt om snel door te klikken naar een blogpost.

Conclusie? Het vullen van mijn Facebookpagina blijft belangrijk. En het kanaal e-mail moet ik nog eens in de verf zetten. Nu bijvoorbeeld.

Kies je kanaal om me te volgen

 1. E-mail
  Laat je e-mailadres achter in het veldje bij post per e-duif (op desktop rechts op deze pagina, op tablet of smartphone onderaan deze pagina) en je krijgt dan bij elke nieuwe post een e-mail met hierin een link. Andere mails stuur ik niet. No spam, beloofd.
 2. Facebook
  Heb je een account op Facebook, dan vind ik het fijn als je me daar komt volgen. Naast updates over nieuwe posts deel ik op Facebook extra’s zoals foto’s van achter de schermen, van gerechtjes, links naar leuke liedjes, statusupdates die het nooit tot op de blog maken, … Maar ook niet too much. Ook beloofd.
 3. Bloglovin’
  Ik ben fan van Bloglovin’, een website waar je blogs kan volgen op een vlotte en overzichtelijke manier. Je vindt de link rechts op deze pagina (op desktop), kijk je op tablet of smartphone dan is het onderaan deze pagina.
 4. Instagram Anna Helena
  Ik heb een gesloten profiel (ik hou niet van pottenkijkers), en post dus veel privé foto’s, maar sta wel open voor verzoekjes.

Oh, en dan nog die lieve reacties

Er was nog een derde vraag in de mini vragenlijst. Niet verplicht, enkel voor de die-hards: Nog opmerkingen over mijn blog? Vragen over onderwerpen, ideeën voor nieuwe berichten, tips? Het is de moment, shoot!

Ik was een beetje overdonderd door de vele lieve reacties die jullie op die vraag achterlieten. Schouderklopjes, bemoedigende woorden, zelfs een voorstel voor een blogpost. Het lezen van elke reactie was telkens een #kleingeluk. Merci!

Vond je deze post maar wat saai? Sorry. Cijfers zijn nu eenmaal niet erg aantrekkelijk. I did my best. Volgende week beter 🙂

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.