As we speak #5

Wat hebben Parijs, een winactie, kookboeken en veel geduld met elkaar gemeen? Allemaal zaken waarmee ik tegenwoordig bezig ben. Tijd voor een update, een nieuwe as we speak.

As we speak is een rubriek waarin ik een stand van zaken opmaak. Over wat ik allemaal uitspook, welke plannen ik maak, zaken waarmee ik worstel, naar welke uitstapjes ik uitkijk, …

Aftellen naar: een citytrip naar Parijs! Binnen enkele weken is het onze 10de huwelijksverjaardag en waar kunnen we dit beter vieren dan in de stad van de liefde? De kids gaan mee, dus het zal een aangepast reisprogramma worden. Het motto van de reis is dan ook: niets moet, alles op het gemak en proberen zoveel mogelijk te genieten, van elkaar en die grootstad. Ben jij er al geweest met kids? Tips voor kindvriendelijke activiteiten zijn welkom!

As we speak #5 - Parijs postkaartjes
Postkaartjes die ik meer dan 20 jaar geleden kocht in Parijs

Voorbereiden van: een super leuke winactie. Het is in samenwerking met een bedrijf waar ik al járen klant ben en elke keer was ik zeer tevreden van de service en producten. Houd de blog midden volgende week zeker in de gaten!

Lezen in: de nieuwe van mijn favoriete auteur Isabel Allende, de winter voorbij. Ik kocht hem op papier, om mijn collectie aan te vullen (en ook wel een beetje omdat ik nog een boekenbon had liggen). Het was wennen om te lezen op papier na twee maanden lezen op mijn e-reader. Ik zit trouwens al aan 11 gelezen boeken in 2018!

As we speak #5 - Lezen op papier: Isabel Allende

Geduld hebben met: revalideren. Vorige week kreeg ik het nieuws dat het bot in mijn schoudergewricht nog niet overal aan elkaar is gegroeid. Langs de ene kant niet abnormaal gezien de zeer complexe aard van de breuk, maar het bezorgde de chirurg duidelijk kopzorgen. Als in misschien is het beter om opnieuw te opereren. Ik werd studiemateriaal, hij ging overleggen met andere specialisten. Gisteren kreeg ik het verlossende telefoontje. We gaan wachten. Op natuurlijke botgroei. Duim je mee?

Smullen van: een lekkere plantaardige aardbeiensmoothie. Met die zelfde boekenbon als waarmee ik de nieuwe Allende aanschafte, kocht ik me 2 kookboeken: Méér Gezonde Goesting van Steffi Vertriest en One Healthy Kitchen van Ellen Charlotte Marie. Ik was overtuigd van hun debuut De Gezonde Goesting en One Healthy Family dus de keuze voor de opvolgers was snel gemaakt. Ik maakte nog maar enkel deze smoothie van Steffie, een lekker smaakbommetje om de dag te beginnen.

As we speak #5 - Kookboek Meer Gezonde Goesting

Stil worden van: de nieuwe single van Hannelore Bedert, ademruimte. Herkenbaar. Zo sterk fragiel.

Volg je me op Facebook, dan heb je de foto hieronder vast zien passeren: een gesigneerde EP van Hannelore Bedert. En de dochters staan er bij omdat ze ook fan zijn. Ze zingen dan wel zinnen waarvan ze de betekenis niet snappen (zoals pluimen in uw gat steken), ze zingen het met evenveel inlevingsvermogen als hun favoriete K3-liedjes. Hilarisch!

As we speak #5 - EP Hannelore Bedert

Geniet nog van het mooie lenteweer deze week!

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

6 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Die boeken, die zouden me zeker ook aanspreken, van de eerste tot de laatste. Isabel Allende lees ik in elk geval ook heel graag. En die andere boeken maken me alleen maar nieuwsgierig want ook hier heel hard bezig met gezonde voeding tegenwoordig :-). Leuk vooruitzicht, die citytrip naar Parijs. Tips met kids kan ik jou helaas niet geven, heb Parijs tijdens m’n middelbare schooltijd bezocht 🙂 en intussen mama van een hogeschoolstudent. Hopelijk komt het allemaal goed met die schouder. Ik vroeg me in dat opzicht af of je voldoende calcium aanmaakt/opneemt?

      1. Goede vraag. Misschien eens via je huisarts trachten te achterhalen of via bloedonderzoek…? Calcium speelt in elk geval een belangrijke rol bij de ontwikkeling van botten. Vandaar m’n bedenking…hopelijk ben je ermee geholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.