Sta jij stil bij het positieve van elke dag?

Stilstaan bij het positieve van elke dag, ik vermoed dat dit bij velen tussen de plooien van het dagelijkse leven valt. ’s Avonds overlopen we meestal wel onze dag, al dan niet met een partner, vriend(in) of kind, maar kijken we dan ook bewust naar de goeie dingen? Focussen we ons niet eerder op gebeurtenissen die meer een negatief gevoel oproepen? Of nog erger, die ons gewoon koud laten?

Sinds ik gestart ben met deze blog, probeer ik meer aandacht te besteden aan de kleine gelukjes in mijn leven, activiteiten die mij energie geven en waarvan ik instant blij word. Dat lukt me aardig, en af en toe blog ik ook specifiek over mijn gelukjes van de voorbije week. Toch kan het beter bedacht ik me vorige week, toen ik een uitdaging zocht voor tijdens de 40 dagen bloggen challenge.

Vorig jaar deed ik mee met de eerste editie van 40 dagen bloggen. Een challenge die loopt tijdens de vastenperiode en bloggers uitdaagt om 40 dagen te bloggen. Ik gaf mijn eigen draai aan die uitdaging, uiteraard, blogde over een aantal nieuwe onderwerpen (zoals de Babysitters Club en mijn liefde voor Canada) en leerde heel wat andere interessante blogs kennen. Voor herhaling vatbaar!

Mijn 40 dagen bloggen-formule blijft hetzelfde: niet dagelijks bloggen maar met een frequentie die voor mij haalbaar is, onderwerpen aansnijden die een nog ongeziene kant van Anna Helena blootgeven en nieuwe blogs ontdekken. Mijn account op Bloglovin’ is alvast aangevuld met de (nieuwe) deelnemers aan 40 dagen bloggen.

Sta jij stil bij het positieve van elke dag?En dit jaar heb ik er dus voor gekozen om tijdens deze 40 dagen challenge ook nog 1 algemene opdracht uit te voeren: over elke dag iets positief schrijven in mijn Bullet Journal. Dat kan gaan van een grappige uitspraak van een van de dochters, over een moeilijk recept dat gelukt is om te maken, tot het loslaten van negatieve gevoelens bij een gevoelige kwestie. Zolang het mij maar op het einde van de dag een goed, tevreden, positief gevoel geeft. Een #kleingeluk dat vele gedaantes heeft.

Want stilstaan bij het positieve van elke dag, dat is toch veel beter dan gaan slapen met een hoofd vol zorgen?

De eerste dag vond ik meteen al een moeilijke om in te vullen. Je zoekt naar iets spectaculair en wanneer je dat niet vindt, panikeer je. Was er wel iets goed aan deze dag? Maar wees gerust, je vindt iets, hoe onbenullig het ook lijkt.

Ik ben alvast benieuwd of het me zal lukken dit 40 dagen vol te houden. Iemand zin om mee te doen?

UPDATE
Het zit er op. Of ik er in geslaagd ben 40 dagen lang het positieve van elke dag neer te schrijven, lees je in mijn verslag het beste uit 40 dagen bloggen.

Het beste uit #40dagenbloggen 2018

— 40 dagen bloggen 2018: 1/40 —

BewarenBewaren

12 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ik doe mee! Al een hele tijd 🙂 Ik schrijf ook elke dag iets op, soms meerdere dingen, maar altijd minstens eentje. Sommige dagen zijn dat “grotere” dingen, zoals wandelen in de Alpen, andere dagen kleine gelukjes, zoals tijd maken om een bad te nemen met een boek. Het moet inderdaad niet spectaculair zijn om positief te zijn 🙂 En wat ik al gemerkt heb: hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt: nu moet ik op sommige dagen al selecteren, omdat ik anders “teveel” schrijf 😉
    Succes ermee!

  2. Goed idee! Dat is elke dag weer even stilstaan en dankbaar zijn. In 2014 deed ik zo een 365 vreugdedansjes op mijn blog met elke dag een foto over wat me die dag had blij gemaakt. Je gaat snel beseffen hoeveel mooie gelukjes er in een dag zitten; zelfs in een moeilijke!

  3. Ik heb dat een tijd heel bewust gedaan, werd me aangeraden door een psycholoog. Overdenk elke avond je dag, en zoek 5 dingen die je leuk vond/die je gelukkig maakten/waar je blij van werd. Het hoeven geen grote dingen te zijn. Het hoeven ook geen “ik heb een medemens geholpen en heb mijn hemel verdiend voor vandaag” dingen te zijn. Het mag ook zijn dat je een lekker chocolamousseke gegeten hebt. En dat werkt dus hè, want na een tijdje ga je beseffen dat in al je dagen, hoe donker ook, wel positieve dingen zitten.

  4. Stilstaan bij het positieve…daarvoor ben ik zeker te vinden. Ik houd het nu ook al quasi automatisch bij en kom hierover maandelijks bloggen onder de noemer ‘moOImenten’. Al is geen enkele dag hetzelfde natuurlijk ;-).

  5. Ik heb ooit ergens gelezen dat de beste manier om in slaap te vallen is om te denken aan de dingen waarvoor je dankbaar was die dag. Ik heb dat een tijd geprobeerd en dat hielp echt. Jouw extra opdracht lijkt me dus een heel waardevolle challenge. Nu ik het hier zo lees denk ik dat ik mijn dankbaarheidsboekje ook maar weer eens van onder het stof ga halen, dus dankje voor de reminder 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.