Gelukjes van de voorbije week #4

Ook in het nieuwe jaar blijf ik stilstaan bij de kleine gelukjes die fijne dagen een tikkeltje extra sparkle geven en die minder fijne dagen toch aangenaam maken. Vorig jaar deed ik dat stilstaan twee keer via een weekoverzicht, dat gaan we proberen meer te doen dit jaar. In blogland zijn Mme Zsazsa , Prinses op de kikkererwt en Tifosa er ook mee begonnen, altijd plezant om andermans #kleingeluk te lezen.

In de rubriek gelukjes van de voorbije week neem ik de tijd om stil te staan bij wat me blij gemaakt heeft de laatste dagen. Ik merk dat door dit bewust te doen, terugkijken naar de goeie dingen, je er langer van geniet. En ze ook meer weet te appreciëren.

Mijn gelukjes in de week van 1 januari:

  • Nieuwjaarsbrieven! Het is waarschijnlijk ontzettend cliché, maar wanneer je kinderen het beste van zichzelf geven tijdens het voordragen of voorlezen van hun nieuwjaarsbrief, dan smelt een moederhart toch. De jongste was echt helemaal in haar element, met uitbeelden en al, ze genoot er zelf enorm van.
  • ’s Middags aan tafel zitten bij mijn ouders in het ouderlijke huis, samen met hun 5 kleinkinderen, en in een heel ontspannen sfeer een spelletje spelen met zijn allen. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Meestal zijn de kinderen zoiets snel beu of komt er ruzie van, nu niets van dat alles. Een halfuur quality time!
  • Biertje drinken met manlief in dé bierstad van het land. Nostalgie ten top want toevallig mijn studentenstad. Gaan eten in een bar die nostalgie ademt en daar een heel oude bekende tegenkomen. Some things are meant to happen.
  • Woensdag 3 januari was een drukke dag wat kleine gelukjes betreft. Blij en opgelucht voelen dat de kids goed overnacht hebben bij tante fiets (een eerste keer overnachten op een nieuwe plek is altijd spannend, ook voor de mama), mijn zus horen speechen tijdens een inhuldiging op het stadhuis, genieten van een vegan lunch in een eetzaak met enkel vegan gerechten op de kaart en uren vol me-time waarin ik shoppen afwisselde met lezen. Wachtend op manlief, zittend op het stationsplein in mijn stad, las ik mijn eerste boek van het jaar uit. En ’s avonds lag er een onverwachts kerstkaartje in de brievenbus. Merci Anna! Wat een bijzondere dag, die derde januari van 2018.
  • De weegschaal die een cijfer aangaf waarmee ik, nou ja, tevreden was. Vergeleken met vorig jaar (en 2 dagen, want dag op dag lukte niet) is er vier kilo af. Ik ben voorzichtig met te zeggen dat die – vier kilo blijvend is, want mijn gewicht schommelt nog al eens. Alleszins is het de bedoeling dat dit jaar het cijfer nog minder wordt. Stap voor stap.
  • Rummikubben met meme en pepe, en de oudste die bijna geen hulp meer nodig heeft. Drie generaties aan tafel voor een halfuur spelplezier.

Gelukjes van de voorbije week #4

En jij, heb jij dit jaar al stilgestaan bij jouw klein geluk?

BewarenBewaren

8 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ooh, Rummikub, dat speel ik zooo graag 🙂
    Mooie gelukjes van fijne momenten had je! En: héél erg bedankt voor je kerstkaartje, ’t was heel leuk om dat bij mijn terugkeer te ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.