Moeten er nog kerstkaarten zijn?

Ja! Kerstkaarten horen bij Kerstmis, net zoals vakantiekaartjes op vakantie. Ik ben er beginnen schrijven toen ik 7 of 8 jaar oud was denk ik. In het ouderlijke huis liggen nog fotomapjes met hierin kerstkaartjes van mijn klasgenoten. Puur nostalgie en sentiment! En sindsdien ben ik het blijven doen, lekker op de ouderwetse manier. Dat betekent kaartjes die je zelf moet schrijven en dus niet digitaal laat drukken. Versta me niet verkeerd: ik vind die supermooi, zeker als er kindjes opstaan die ik al lange tijd niet meer gezien heb. Maar ik vind het toch nog een tikkeltje persoonlijker als er een geschreven boodschap op staat, op maat van de ontvanger. Daar kruipt veel tijd in, i know, maar Kerstmis gaat toch over tijd maken voor de mensen die je lief hebt?

Ik vind het elk jaar opnieuw een moeilijke keuze om de juiste kerstkaartjes te vinden. Het aanbod is zo ruim, mijn smaak is zo groot, met als gevolg dat de keuzestress enorm is. Ik hou van traditionele kaartjes met kersttaferelen maar ook moderne kaartjes met quotes weten me te bekoren. Dit jaar wordt het een mix van kaartjes die hier nog ongeopend lagen en restjes van de voorbije jaren.

Moeten er nog kerstkaarten zijn -Selectie kerstkaarten

Het is ook elk jaar opnieuw zoeken naar een origineel tekstje voor op de kerstkaarten. Ik start dan telkens van een standaard tekst en pas die aan in functie van de ontvanger. En heel af en toe is het tekstje erg cliché, mijn inspiratie kent soms ook zijn grenzen. #sorrynotsorry

Moeten er nog kerstkaarten zijn -Voorbeeldtekst kerstkaarten

Tijdens de kerstperiode hang ik de kaartjes op aan de glazen deur in de living. Daarna leg ik ze in een kast, in de hoop dat ik ze later dat jaar ga opbergen in een doos of in een boek. Een boek? Ja, een paar jaar geleden heb ik van de kerstkaarten een soort kerstboek gemaakt. Ik vond het een betere manier om ze op te bergen en vooral om ze nog eens te bekijken. Want anders liggen die toch maar in een hoopje in een doos en pak je die nooit meer vast. Ik vind het idee van dat boek nog steeds geweldig, maar de uitvoering kan beter. Misschien is zo’n kleine ringmap meer geschikt, omdat je dan meerdere jaren na elkaar kan steken en de kaarten steviger wegzitten? Of weet jij nog een slimme manier om kerstkaarten op te bergen zodat ze makkelijk te herbekijken zijn? Je zou me er een groot plezier mee doen!

Moeten er nog kerstkaarten zijn -Boek kerstkaarten

Ik weet dus wat gedaan de komende dagen. Wil je graag een kerstkaartje van Anna Helena ontvangen? Stuur me een mailtje en dan komt dit in orde!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

12 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar zou het niet mogelijk zijn om met een fuse plastieken mapjes te bewerken waar je kaartjes precies inpassen? Een andere tip heb ik helaas niet voor je. Leuk dat je zelf je kerstkaartjes schrijft, alles gaat zo snel langs internet tegewoordig maar verdwijnt helaas ook even snel, een kaartje in je huis, dat blijft toch meer hangen hé. Veel plezier met het schrijven!

  1. Een fuse? Moet ik eens googelen 🙂 Een kaartje in huis blijft idd langer hangen. Merci, mijn pols gaat het geweten hebben #nietmeergewoonvanzoveelteschrijven

 2. Fan van kaartjes zijnde ben ik dus ook een grote fan van kerstkaarten. Ik moet wel zeggen dat ik die traditie de laatste jaren wat laat passeren, maar hé, ik weet in welke bus ik er eentje moet droppen – lol, samen met dat vakantiekaartje van afgelopen zomer dus ;).
  Hier gaan ze in een doos. En ja, die doos gaat regelmatig open om ze eens te doorbladeren, hier werkt dat wel x

  1. 😊 Ik vrees dat mijn structuur-ik een doos geen optie vindt 🙈 Maar leuk om horen dat het wel voor jou werkt en dat ik niet de enige ben die in kerstkaarten nog eens wil kijken ☺️

 3. Ik heb alle kaartjes die wij ontvingen voor de geboorte van onze zoon in een scrapbookalbum van de Hema geplakt. Enkele kaarten met een plakband aan de zijkant zodat je ze om kunt klappen en de achterkant kunt lezen. Het album word dan heel erg dik met al die kaarten maar dta vind ik niet erg en door de elastieken zit het toch een beetje dicht.
  https://www.hema.nl/winkel/vrije-tijd-kantoor/instax/fotoalbums/scrapbook-middel-(14660063)
  Succes!
  Liefs Ivon

 4. De retrokaartjes zijn geweldig. Alles komt terug zeggen ze. er bestaan ringmappen met plastiekjes waar (post)kaartjes in passen. verschillende maten en groten. de onze vertrekken morgen!

 5. Dat van dat kerstboek maken met ontvangen kerstkaartjes vind ik een reuzegoed idee. Fijn om zo eens op een rustig moment te doorbladeren. Lijkt me zalig. Toen ik met Project Life ben begonnen heb ik van die opbergmampjes voor kaarten gevonden bij ondermeer Hema en Ava Papierwaren. Misschien bruikbaar als tip? Die kaartjes met dat roodborstje en met die kop heb ik hier overigens ook nog liggen 😀
  Hier hangen de tot hiertoe ontvangen kaartjes aan zo’n rood lint met van die mini wasknijpers, ik kijk er dagelijks naar 🙂
  Dit jaar verstuur ik voornamelijk zelfgemaakte kerstkaartjes. https://regenboogbui.wordpress.com/2017/12/18/diy-handlettering-voor-kerst/ en ja… zoals je terecht opmerkt: elke wens is anders, op maat van de ontvanger. Daar maak ik eveneens graag tijd voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.