De rok van het jaar

Het leven, dat kan toch soms zo verdomd mooi zijn in zijn eenvoud. Stel: je hebt een lap stof liggen in je stoffenkast dat je een tijdje terug (zeg gerust: meer dan een jaar geleden) in de Kringloopwinkel gekocht hebt voor een appel en ei. Toen met het idee om er ooit iets van te maken, zonder concreet plan of patroon in het achterhoofd.

Op een dag krijg je van een vriendin de uitnodiging om te leren zeefdrukken op textiel. Dat lijkt je wel wat! Je duikt in je voorraad effen stoffen en botst op die tweedehandse, donkerblauwe en wat stugge katoenstof. Ideaal om mee te experimenteren. De vriendin is zo lief om de vorm die je wilt drukken te printen met haar cameo. Na een demonstratie met de zeefdruk (van Bobbinhood voor de geïnteresseerden) mag je zelf aan de slag, nog twijfelend over het patroon dat je wil zetten.

Na een kwartier is de lap bedrukt: van saai effen blauw naar girly blauw met roze accenten in een vingerknip. Unieke stof om mee aan de slag te gaan én een gezellige namiddag: meer heeft een mens niet nodig.

Dat was juni 2017. Het plan toen? Een rimpelrok maken voor de zomer.

Het werd september en het plan veranderde naar een rimpelrok voor de herfst/winter. Tijdens de metingen bij de dochter, van middel tot knieën, viel de lap stof open en was er opeens een aha-erlebnis. Mama, ik wil een lange rok. Euh, een wat? Een lange rok en een kind van (toen bijna) vijf jaar was een ongewone combo voor me. Maar ik moest het mijn dochter wel nageven: op die manier werd de bedrukte stof volledig benut en hoefde ik niets weg te gooien.

Ik naaide een lange rimpelrok met een roze glitterband. Het kind was dolblij met haar rok die ze exclusief thuis en in de weekends mag dragen. Missie geslaagd! En er zit zoveel symboliek in die rok dat ik hem meteen uitroep tot rok van het jaar. Meer heb ik daar echt niet over te zeggen, dus hier zijn de foto’s.

De rok van het jaar
De rok van het jaar De rok van het jaar De rok van het jaar

Stof: uit de Kringloopwinkel
Tailleband: Veritas
Patroon: rimpelrok à la Mina Dotter

7 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ik kocht vandaag ook twee lappen stof in de kringwinkel voor een prikje. Voor de ene lap heb ik al plannen om er een bloes uit te maken.
    Jij maakte inderdaad een unieke, mooie rok. Als de dochter niet teveel dikker wordt, kan ze hem misschien over een paar jaar als ze al wat groter is nog aan om naar school te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.