As we speak #4

As we speak is een rubriek waarin ik een stand van zaken opmaak. Over wat ik allemaal uitspook, welke plannen ik maak, zaken waarmee ik worstel, naar welke uitstapjes ik uitkijk, …

Voorbereiden op: een nieuwe uitdaging! Begin deze maand kreeg ik namelijk heel fijn nieuws op werkgebied: ik was geslaagd voor het examen waarmee ik heel de zomer was bezig geweest (er waren 3 rondes). Volgende week maandag start ik in mijn nieuwe job en ik heb er nu al ongelooflijk veel zin in. Ik ben blij dat ik mezelf de tijd heb gegeven om te wachten op de juiste aanbieding, ook al duurde dat dan even. Dat er wel iets uit de bus ging vallen zei ik tegen hen die me vroegen hoe de zoektocht ging. En ja, ik heb onderweg getwijfeld aan mijn eigen woorden, maar kijk, ze zijn eindelijk werkelijkheid geworden. Op naar een nieuw hoofdstuk in mijn carrière!

As we speak #4 - Nieuwe job

Afsluiten van: een periode van extra vrije tijd. Ik heb die zo goed mogelijk benut, met veel bloggen, naaien en koken. En met elke dag de dochters naar school te brengen en af te halen. Ik stond dan ook even perplex toen ze zeiden als reactie op mijn goede nieuws: joepie, dan kunnen oma of opa ons komen halen van ’t school. Die jeugd van tegenwoordig kent toch ook geen dankbaarheid hé … Ondanks die vrije tijd zijn er nog veel projecten onafgewerkt of zelfs niet opgestart. Ben ik luier geworden? Denk het niet. Wel beter in loslaten en minder druk maken. Maar ik weet dus wat gedaan in mijn, vanaf nu, schaarse vrije tijd.

Genieten van: mijn nieuwe verzorgingsproducten van Lush. Aangezien ik er telkens voor naar Gent moet pendelen, heb ik me een voorraad aangeschaft. Ik kreeg er zowaar een cadeautje bij, die grote fles showergel. Thx Lush! Wist je nog niet dat ik fan ben van dit merk? Lees dan zeker mijn artikel over waarom ik kies voor meer groene merken en producten in mijn badkamer.

As we speak #4 - Lush

Terugblikken op: de zomervakantie in la douce France. Eerst drie dagen kamperen in een stacaravan tussen de wijnvelden van de Beaujolais, om daarna tien dagen te relaxen in een vakantiepark in de Var, helemaal in het zuiden op zo’n 30 km van de Middellandse Zee. Het was geen vakantie uit de boekskes (lees: reizen met kids blijft vermoeiend) maar het mooie weer compenseerde veel. 14 dagen non stop zon en temperaturen van min. 30°C, daarvan geraken je batterijen wel opgeladen. De dochters maakten vriendinnen, deden kunstjes op een paard, reden pony en stalen de show op het karaoke podium. En ik, ik las elke dag aan het zwembad in mijn boek. Vier dagen voor vertrek was ie uit. Blij en trots, dat het na al die jaren en al die tevergeefse pogingen toch gelukt was.

As we speak #4 - vakantie

Nadenken over: de verjaardagsfeestjes van de dochters. Om de een of andere onverklaarbare reden ben ik dit jaar veel later van start gegaan met de voorbereidingen. Ik hou van kinderfeestjes thuis maar de oudste wil gaan vieren in een binnenspeeltuin. Welke thema’s kies ik dit jaar? En wat doe ik met de uitnodigingen en traktaties? Argh, nog teveel onbeantwoorde vragen. Ik zal mijn beste vriend Pinterest moeten inschakelen. Dringend.

As we speak #4 - verjaardagsfeestjes

 

Kleine gelukjes: verrast blijven over de statistieken van mijn artikel over stoppen met naar Thuis kijken, jullie zijn duidelijk fan (en ik heb nog getwijfeld om die post te publiceren) * die ene sms die zegt dat de operatie van een vriendin goed verlopen is * een blogpost voorbereiden over een naaiproject waar het hart van vol is * met sandalen de deur uitgaan * ontbijten in de zetel *

Uitkijken naar: het concert van Bear’s Den op 17 november in de Lotto Arena. Is het met favoriete artiesten zoals met kinderen? Dat je na de eerste denkt dat je niet genoeg liefde hebt voor een tweede maar dat die vrees ongegrond blijkt? Na Counting Crows had ik nog favoriete liefde over voor Tom McRae. En sinds vorig jaar heb ik nog zo’n potje ontdekt voor Bear’s Den. Mijn zwakke plek voor hun melige maar fluweelzachte muziek is ontzettend groot. Dat belooft …

Van wat ik terugvind op YouTube, klinken ze live zeker niet slecht. Ben jij ook fan?

BewarenBewaren

10 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Veel succes met je nieuwe uitdaging! Je gaat dat super doen. Ik ben ook heel benieuwd naar de verjaardagen van de meisjes. Je zal er wel in slagen om iets origineels te vinden qua traktaties en uitnodigingen. 😉

  2. Proficiat met je nieuwe job! Ik hoop dat je eerste week goed is meegevallen en je nu een weekendje vrij hebt om te bekomen (een nieuwe job is toch altijd ook weer veel nieuws leren en dus vermoeiend he).

  3. De Lush 🙂 een leuke winkel hé. Soms is het idd beter om er wat meer tijd over te laten gaan voor de juiste job op het juiste moment. Ik wens jou alle succes toe in elk geval. Vroeger – toen m’n dochter ook nog verjaardagsfeestjes hield – vond ik daarin ook zoveel plezier. Het creatieve is me evenwel nog niet ontgroeid intussen 😉 Ik blijf het hier graag volgen. Veel herkenbaarheid 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.