Must have: Mijn schoolfoto’s album

Ik hou van orde, van opgeruimde kasten en van spullen terugvinden op een logische plek. Ik hou ook van verzamelen, van spullen bijhouden met een emotionele waarde (wat vaak leidt tot ontspullen). Deze twee liefdes, die zijn jammergenoeg niet elkaars beste vrienden. Want vaak weet ik niet hoe ik die verzamelingen het best kan opbergen, op een manier die het makkelijk maakt ze regelmatig ter hand te nemen en te herbekijken. Dus blijven die verzamelingen maar al te vaak stapels die stof eten en hun weg kwijt zijn in mijn huis. De zin om eraan te beginnen, een poging tot het opbergen en een plekje te geven aan die stapels, wordt met de dag kleiner. Ik hoop dat deze situatie een beetje herkenbaar is. Of toch niet, want dan heb jij misschien de ideale opbergoplossing voor mij?!

Ik hou eveneens van Pinterest, dus ik ga daar vaak te rade voor creatieve maar efficiënte manieren om spullen op te bergen. Je moet goed zoeken om ze te vinden. Soms is het nog altijd beter om raad te vragen aan je vrienden. Ja, ik durf hen al eens te bestoken met vragen. #sorrynosorry Maar het wordt pas echt ideaal wanneer een vriendin zelf over een oplossing vertelt, zomaar uit het niets, alsof ze stiekem beter dan jezelf aanvoelt naar wat je op zoek bent.

Heb je geen kinderen dan is deze blogpost toch interessant voor je: hiermee kan je uitpakken bij collega’s, buren, vrienden of familieleden met schoolgaande kinderen. Geloof me.

Hangen de klasfoto’s en schoolfoto’s van je kind(eren) net zoals bij mij op de frigo (en begint dat een beetje slordig te worden)? Of liggen ze ergens in een doos waarvan je de locatie niet meer weet? En vind je dit jammer? Wil je weten hoe je die foto’s makkelijk en overzichtelijk kan bijhouden? Oké. Het enige dat je moet doen is naar een boekenwinkel* gaan en vragen naar Mijn schoolfoto’s album:

Mijn schoolfoto's album

1 boek waarin je alle klasfoto’s uit de schoolcarrière van je kind een plek geeft om te schitteren. Voor elk schooljaar, van eerste kleuterklas tot zesde middelbaar, is er ruimte voor de klasfoto, de namen van de klasgenoten en vriendjes, gegevens van de school en juffen/meesters, en 4 extra foto’s. Zo krijgen die rondslingerende geposeerde schoolfoto’s ook een plaatsje.

Mijn schoolfoto's album Mijn schoolfoto's album Mijn schoolfoto's album

Ik vind het een super oplossing! Vanaf nu weet ik wat doen als de schoolfoto’s van de frigo worden verdrongen door nieuwe exemplaren. 1 plek, 1 boek = orde voor mezelf en een mooie herinnering voor de kids.

Mijn schoolfoto's album

Kende jij deze boeken al? Heb je een andere manier om schoolfoto’s bij te houden? Of heb ik je net zo enthousiast als mij gemaakt? Let me know!

* Ik kocht mijn exemplaar bij Standaard Boekhandel

Eén reactie Voeg de jouwe toe
  1. Ik ontdekte dit album een jaar geleden, waar een giga stapel in 2 dagen was uitverkocht. Het was exact waar ik al jaren naar zocht, omdat al mijn andere ideetjes (fotoboek laten maken, scrapbook, insteekalbum) ofwel niet toereikend, niet mogelijk om aan te vullen of te tijdrovend waren.

    Dit boek bevat de essentie, meer moet dat niet zijn. Mijn kinderen kregen het in september voor hun verjaardag en vinden het geweldig, vooral wanneer ik nieuwe foto’s heb om het aan te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.