Getest: patroon Skip the Rope

Skip the Rope is een nieuw patroon in het Vlaamse naailand: eentje voor een meisjesshort in de maten 98 t.e.m. 146. Uitgebracht door Riet van Mind the Whale (en de blog Leven met Liv), in samenwerking met Sarah van Khadetjes

De reden waarom ik een blogpost wijd aan dit patroon is simpel: het is een symbool van groots klein geluk.

Ik ken Sarah nu 2,5 jaar. Onze dochters zitten in dezelfde klas en we zijn stadsgenoten. Toch kwam ons eerste contact door haar blog, waar ik een stommiteit had begaan bij de reacties. Bij de tweede mail kreeg ik meteen een uitnodiging voor de tweewekelijkse naaiavond bij haar thuis. Ik was een beetje overdonderd door die gastvrijheid. Ik denk dat ik pas een maand na de uitnodiging de eerste keer ben gegaan. Maar ik voelde me er meteen thuis. Ook al was ik een inwijkeling met op dat moment heel weinig naai-ervaring (ik volgde toen mijn eerste jaar naailes).

Sindsdien heb ik veel geleerd van Sarah, vooral over naaien maar ook over omgaan met tegenslagen en je optrekken aan de mooie dingen des levens. Daarom vind ik het zo machtig dat zij heel haar hart gesmeten heeft in dit patroon, dat ze all the way is gegaan in details en opties en dat ze van elke fase in het proces genoten heeft. Behalve misschien toen haar Whatsapp overuren draaide tijdens mijn testen. 

En dat zij op haar beurt dan een beroep doet op een vriendschap aan de andere kant van het land, dat vind ik zo schoon. Dat die afstand geen belemmerende rol speelt in het creëren van wondermooie dingen. Twee gelijkgestemde zielen, ver weg, maar dankzij de technologie toch heel nabij. Ik spreek uit ervaring, dit is niet evident. Alleen maar bewondering voor zo’n samenwerking!

Toen Sarah me vroeg om het patroon te testen was ik heel vereerd. Ook al voegde ze er heel eerlijk aan toe: om te zien of alles duidelijk is voor een beginnende naaister. Dat vergeef ik haar #bredegrijns. Ik heb mijn taak dan maar heel serieus genomen! Op basis van de maattabel, koos ik maat 98 voor de jongste dochter. En ik ging voor de versie met de plooitjes. In mijn ogen, afgaand op de testfoto’s, een van de moeilijkere versies (maar wel de mooiste). Ik ging mij niet laten kennen hé en van een uitdaging ga je niet dood.

Tijdens het naaien werd mijn liefde voor de versie met de plooitjes alleen maar groter, ik leerde veel bij en was content met de afwerking. Tot ik botste op een foutje in het patroon, nou ja, twee eigenlijk, waardoor ik een hele naaiavond heb zitten tornen. Ik had het shortje op dat moment gewoon kunnen laten voor wat het was, is er echt geen andere oplossing dan tornen?, het patroon was intussen al aangepast en getest door anderen, maar er was een stemmetje die zei dat ik moest doorzetten en het shortje afwerken. Ik kan je garanderen dat ik opgelucht maar heel blij en tevreden was toen dochterlief het kon passen. Zeg nu zelf, mooi hé?

Getest: patroon Skip the Robe

Getest: patroon Skip the Robe

De achterkant is zelfs nog mooier …

Getest: patroon Skip the Robe

Vergeef me, ik krijg er niet genoeg van …

Getest: patroon Skip the Robe

Ik verbaas me er elke keer opnieuw over, hoe zot content dat ik kan zijn met een zelfgemaakt stuk. Zeker als het kind er ook dolblij mee is.

Getest: patroon Skip the Robe

Helemaal speelproof!

Getest: patroon Skip the Robe

Ik denk dat hiermee aangetoond is dat Skip the Robe ook geschikt is voor de beginnende naaister. En voor iedereen die een uniek shortje wil toevoegen aan de garderobe van zijn dochter. Top gedaan Sarah en Riet!

Getest: patroon Skip the Robe

Patroon: Skip the Robe, Mind the Whale
Stof: Cotton + Steel Metallic XOXO, Madeline de stoffenmadam

12 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ik geniet hier in het zonnetje van je mooie bericht, en van de aanfoto’s! Nog eens een groot ♥ voor je test. En moed, en doorzettingsvermogen. 😉

  2. Oh vrouw, we weten wat we aan elkaar hebben hé 😉
    Ik ben zo zo blij dat je ’t mij vergaf #schaterlach en dit prachtexemplaar gemaakt hebt, ik ben er zo hard fan van! Héél veel hartjes voor jou x

  3. Hey Anneleen, leuk om te lezen .. en hoe schoon!
    Ik denk dat ze heel erg blij waren met jou als ‘beginnende’ tester. Echt, superknap. Ik kijk hier uit naar de tijd dat ik ook weer gaatjes vind om achter mijn naaimachine te kruipen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.