Feesten met de Tinny dress

Ik hou van mijn naaimicrobe. Die gunt me voldoende rustmomenten en wanneer nodig geeft hij me een trap onder mijn kont. Zoals bij verjaardagen of een communiefeest. Dan wil ik die dochters van mij in een zelfgemaakte outfit zien stralen. Alles om zelf ook 10% meer te stralen. Ik ging dus aan de slag, met een patroon dat al een tijdje aangekocht was en waarvan ik al mooie creaties online had zien passeren: de Tinny dress van StraightGrain.

Het plan was om eerst een testkleed te maken, voor de communicant. Ik haalde stof en vond die zo mooi, dat ik in mijn hoofd al beslist had om dat plan te schrappen. Mijn eerste Tinny dress werd meteen al hét feestkleed en ja, ik was best tevreden met het resultaat, naaitechnisch gezien. Het resultaat laat ik binnenkort zien, beloofd!

Voor de kleine zus maakte ik ook een Tinny dress, want ja, dat ging nu wel heel makkelijk zijn, niet? Goh ja, ik wist van tevoren waar de struikelblokken lagen. Maar om een of andere reden (de stof? minder oplettend?) liggen de (zij)naden niet mooi op elkaar en had de afwerking van de rits beter gekund. Laat ik dat aan mijn hart komen? Absoluut niet. Het kind is dolblij met haar nieuwe feestjurk en dat is het enige dat telt.

Opties te over met dit patroon. Ik koos voor de Tinny dress met petit pan kraag en cirkelrok. Want ja, een feestkleed moet zwieren hé.

Tinny dress - voor- & achterkant

Tinny dress - cirkelrok

Ik negeerde de maattabel en maakte in plaats van maat 2 toch een maat 3. Euh ja, die wordt binnen 6 maanden 5 jaar. De rok verlengde ik wel tot maat 4.

Tinny dress - petit pan kraag

Tinny dress - detail

Zot content dat ze is … “Kijk mama, ik ben een ster”

*smelt*

Tinny dress - aan foto

Patroon: Tinny dress, StraightGrain
Stof: See you at six, Soft Cactus

7 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Heel mooi, doet ons terugdenken aan onze kleindochter. Bij haar communie wilde ze persé ook een rokje dat moest zwieren. Leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.