1ste communie: de versieringen

Na de uitnodiging en het feestkleed wil ik met veel plezier tonen hoe ik het communiefeest heb aangekleed: het thema, de versieringen, de bedankjes. Voor mij maakt dit een feest helemaal af. Ik geniet daar zo hard van, van het zoeken naar inspiratie, van de nodige voorbereidingen treffen, van het uitvoeren en zien dat het goed is. Wanneer je op het feest zelf complimentjes krijgt hierover, niet in het minst van je eigen kind, dan weet je dat het al die moeite waard is geweest.

Thema
Ik koos voor de eerste communie een kleurthema. Het feestkleed was in mint, dus de keuze was snel gemaakt. Mint is een kleur die tegenwoordig erg in is, dus geen probleem om de gepaste versieringen te vinden. Als aanvullende kleuren koos ik voor wit en roze.

Versieringen
Het feest ging door in een parochiezaal op het schooldomein, dus de aankleding was helemaal voor mijn rekening.

Eerste communie - De feestzaal

Er was een welkomsttafel met ruimte voor oa. kaartjes en cadeautjes:

Eerste communie - Welkomsttafel

Een mooi gevulde tafel op het einde van het feest:

Eerste communie - Welkomsttafel

Leuke fotoslinger:

Eerste communie - Fotoslinger

Ik verzamelde glazen potten en toverde ze om tot bloemenvaasjes:

Eerste communie - Bloemenvaas met menukaart

Met knutselpapier van de Action maakte ik naamkaartjes voor het dessertbuffet en ik liet ze beschrijven door de communicant zelf:

Eerste communie - Dessertbuffet

De gasten werden vriendelijk aangepord om een wens neer te pennen:

Eerste communie - Wensblaadjes

Bedankjes
Voor haar meter en peter had de communicant een fotokader met zelfgeschreven tekstje:

Eerste communie - Cadeau meter en peter

De kindjes werden getrakteerd op zakjes plantaardige snoep (dikke duim voor de Action). De volwassenen gingen naar huis met een magneet en een fotokaart:

Eerste communie - Bedankjes

Aan de klasgenootjes en juffen gaf ze een bladwijzer:

Eerste communie - Bladwijzer

Mission accomplished, niet? Het is allemaal veel beter uitgedraaid dan ik het voorzien had in mijn hoofd. Ik was content, echt content. En toen de dochter spontaan zei, zowel zaterdag tijdens de voorbereidingen als zondag tijdens het feest, dat ze het heel mooi vond, dan was ik doodcontent. Met een hoofd vol nieuwe én mooie herinneringen sluit ik deze feestperiode af.

Eerste communie - Quote

Fotoslinger, menukaart, quote, magneet en fotokaart: tadaaz.be
Doos met wensblaadjes: smartphoto.be
Tafelpapier, servetten, lintjes en ballonnen: AVA

15 reacties Voeg de jouwe toe
  1. alles zo mooi en goed bedacht!!! Dit is nu een gelegenheid bij jullie waarover ik zou zeggen: ‘ja er is over nagedacht 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.