Het beste uit #40dagenbloggen

Op 1 maart ging ik een uitdaging aan: 40 dagen bloggen. Ik wist bij aanvang dat ik deze challenge naar mijn eigen hand ging zetten. Elke dag een blogpost schrijven zag ik niet zitten, niet enkel omwille van de hoeveelheid tijd die hierin kruipt, ook om mijn pas opgebouwde lezersgroep te sparen van wat ze na een tijdje misschien wel gingen beschouwen als spam. Dus ik besloot mijn eigen ritme aan te houden. Lekker eigenwijs! 

Jullie favoriete posts
De lijst van mogelijke thema’s en onderwerpen die Kathleen voor de deelnemers had opgesteld, kwam van pas. Ik pikte deze eruit die het meest in lijn liggen met het thema van mijn blog. En zit ik in de toekomst eens zonder inspiratie, dan grijp ik gewoon terug naar die lijst.

Een van de posts waarop ik de meeste reacties gekregen heb, zowel hier als op Facebook, is die over mijn favoriete bezigheid als kind. Blijkbaar kende de Babysitters Club heel wat fans!

De meest gelezen post tijdens 40 dagen bloggen is de review van het kookboek van Deliciously Ella. Heeft iemand het boek intussen al aangeschaft?

Zelf vond ik mijn post over nieuw leven er het meest uitspringen. Eens een andere schrijfstijl, een andere soort klein geluk. You like?

Mijn favoriete bezigheid als kind: lezen - Babysittersclub

Mijn favorieten op een ander
Wat het leukste is aan zo’n challenge, is het ontdekken van andere blogs. Tussen de deelnemers zaten al wat gekende bloggers, maar ik heb er toch heel wat nieuwe leren kennen. En dankzij Bloglovin’ mis ik van hen geen elke update. Zeg niet dat je daar geen nog geen account hebt aangemaakt hé?

De voorbije 40 dagen heb ik best wat gelachen, nagedacht en gepind dankzij deze nieuwe blogs. Daarom, een top 5 van mijn favoriete blogposts tijdens 40 dagen bloggen:

 1. Alstublieft dankuwel – Hoofdstuk 3 Ik was meteen verkocht aan de schrijfstijl van Joni. En ik deel haar mening, over welk klein gebaar het meest onderschat wordt.
 2. Ben ik een denker of een doener? – Greet on the way Het was alsof ik een post over mezelf las. Er boek op. Een denker. Maar als die doend is het er ook wel boenk op.
 3. 5 (nutteloze) dingen waar ik goed in ben – Tifosa Leuke trivia! Ideale insteek om een blogger beter te leren kennen.
 4. Petals – Ineken Hartje voor blogs die hun liefde voor muziek delen. Dit nummer wist mij echt te bekoren.
 5. Dromen is toegestaan – Samajatalk Dromen over Roger, dat heb ik vroeger ook gedaan. En ja, ik wil hem ook zien!

Vergeet die top 5, ik maak er meteen een top 10 van! #sorrydenummeringwilnietmeetellen

 1. Dingen die ik mij wel eens afvraag – Le petit requin Een post vol vragen. Interessant en idee om te onthouden.
 2. Kookboekweek Deliciously Ella Every Day – Julienne Niets leuker dan lezen welke recepten een ander gekozen heeft uit hetzelfde kookboek.
 3. Wereldverbeteraar in het kleine gebaar – ontroerend goed Een zwak voor quotes. Deze is zo mooi.
 4. Limoentaartsmoothie met groene thee – Fiekefatjerietjes Alleen al voor die naam. Pin it!
 5. Lifehacks die ik echt gebruik – Leve Lieze Educatief en al, die #40dagen bloggen. Wist jij dat van die houten lepel?

Volgend jaar opnieuw?
Ik schrijf me zeker in voor een volgende editie van 40 dagen bloggen. En ik hoop stiekem dat we dan kunnen afsluiten met een blogmeeting. Hint, hint!

40 dagen bloggen - meeting?

— 40 dagen bloggen: 11/40 —

12 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Knap om aan zoiets mee te doen! Ik leer hierdoor ook weer nieuwe interessante andere blogs kennen. Zelf heb ik – bewust – niet deelgenomen. Dat geeft me teveel het gevoel van ‘moeten’ doch ieder is hierin vrij te doen/laten wat die wil natuurlijk ;-). Ben al blij met 2- à 3 berichtjes per week gedurende het jaar en onderwerpen die ik zelf kies.

 2. O ow, gevaarlijk! Want dat lijstje bevat op het eerste zicht wéér een paar nieuwe, interessante blogs en mijn blogleeslijst is al zo lang 😉
  Zo fijn ook om er een van mijn berichten tussen te zien staan, merci!!

  En zo’n blogmeeting, daar zou ik inderdaad gerust een weekendje België voor willen inplannen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.