Groen in de badkamer

Mijn verlangen om bewuster in het leven te staan uit zich niet enkel in nieuwe eetgewoontes of pogingen tot consuminderen, maar ook in nieuwe verzorgingsproducten. Doordat ik nu al een tijdje blogs lees zoals die van Zolea en Ma vie en vert, ben ik oa. te weten gekomen wat voor chemische brol er in douchegels zit en dat de meeste verzorgingsproducten van grote merken getest worden op dieren. Misschien was ik daarin wat naïef, maar ik ben zeker niet de enige. Als het maar lekker ruikt. Als het maar niet te duur is. Als het maar van merk L is. Mijn ogen zijn nu opengegaan en ik ben bereid op zoek te gaan naar alternatieven: beter voor mijn huid, beter voor de dieren, beter voor het milieu. Want ja, dat is voor mij een klein geluk.

Ik heb uiteraard mijn eigen favoriete merken en producten voor de verzorging van mijn gezicht, haar, en lichaam. Al variëren die wel eens want ik verander graag, om een nieuwe geur uit te testen, of een nieuw merk. Testers of staaltjes? I love them! Omwille van die reden sta ik dus ook niet weigerachtig tegenover het uittesten van nieuwe producten/merken met een groen tintje: niet getest op dieren, geen of zo weinig mogelijk chemicaliën, natuurlijke ingrediënten, geen of weinig verpakking, … Waarom zou je het niet doen?

Tot voor kort kwamen mijn favoriete merken uit supermarkten en parfumerieën, van merken die we allemaal kennen vanop TV of vanuit de boekskes. Zo zie je maar, marketing werkt echt. Tot ik vorig jaar tijdens een shoppingdagje in Gent binnenstapte in Lush.

Lush produceert verzorgingsproducten op een duurzame en diervriendelijke manier. Alle producten worden met de hand gemaakt én zijn vegetarisch (en bijna veganistisch). Check echt eens hun site en ga het uitproberen in Gent, Antwerpen, Brussel of Louvain-La-Neuve.

Je kent de winkel misschien van zijn enorm aanbod kleurrijke bruisbadballen. Ik ging er op zoek naar een nieuwe gezichtsreiniger. Na wat testen op mijn hand (top service!), ging ik naar buiten met een potje Angels on bare skins. Typisch Luch: zijn producten voorzien van grappige, soms wel hemelse namen. Heel blij trouwens met die aankoop: de reiniger doet wat ie zegt, is niet getest op dieren en zit in een potje dat je samen met 4 andere kan inruilen voor een gratis gezichtsmasker. De producten mogen dan wel wat prijzig zijn, ze zijn ook zuinig in gebruik. Laat je dus niet onnodig afschrikken.

Vorige maand ging ik terug, voor een specialleke voor mijn haren. Een shampoo bar.

Groen in de badkamer - Shampoo bar Lush

Ik had er al veel goeds over gelezen en wou het graag uitproberen. Het lijkt op een stuk zeep dat je eventjes nat maakt en dan kort inwrijft op je natte haren. Aangezien ik gezegend ben met een flinke haarbos moet ik wat meer wrijven dan de voorgestelde 3 keer. Het schuim komt vervolgens vanzelf maar verwacht geen schuim zoals bij een shampoo uit fles van bijv. L’Oréal. Is blijkbaar ook helemaal niet nodig al dat schuim om je haar proper te krijgen. Na het wassen voelt mijn haar een beetje stroef aan MAAR het is uiterst makkelijk kambaar, ruikt lekker en voelt zacht aan. Wat mij betreft blijf ik zo’n shampoo bar gebruiken*. Afwisselend met een ander geurtje natuurlijk. Deze heet trouwens Jason and the argon oil.

Een filmpje, omdat het leuk is en omdat ze geen skinny model gebruiken:

Ik kocht ook nog een nieuwe gezichtsreiniger, Aqua Marina, en een gezichtscrème, Imperialis. Als extraatje kreeg ik een staaltje mee van de showergel Plum rain. Ik dacht eerst: oei, zo’n klein potje, dat had wat meer mogen zijn. Weet je dat ik dat al vijf keer gebruikt heb? En ja, ik was daarna proper. Zuinige producten dus. 

Groen in de badkamer - Plum Rain (Lush) Groen in de badkamer - Imperialis (Lush) Groen in de badkamer - Aqua Marina (Lush)

Dat ik dus tevreden ben van de producten van Lush? Ja, dat kan je wel stellen. Ik heb ook nog producten van andere, minder groene, merken in mijn badkamer staan. Die ga ik zeker nog opgebruiken. Vervanging zoek ik dan misschien wel bij Lush. Of een ander groen(er) merk. Want op dat vlak is er keuze genoeg hoor …

Denk jij soms na over wat er in je verzorgingsproduct zit? En ben je al bij Lush gaan shoppen? Ik ben curieus!

Groen in de badkamer - overzicht producten Lush

* Misschien dat ik de toekomst wel overschakel naar een shampoo bar zonder SLS. Meer uitleg hierover lees je op Aandachtige blog.

11 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ik zou zoooooooo graag (nog) eens afspreken, mét de kids erbij, gewoon om eens (bij) te babbelen… Zou dat ons lukken, denk je? 🙂

  2. Jahhhhaaaa … ik ben ook al bij Lush langgeweest. Kocht er al verschillende producten, waaronder bruisballen voor de meisjes mét glitter. Maar ook tandpasta met glitter … (ok, schreef ik die nu echt?) de bedoeling was wel om er een blogpost van te maken, maar meneertje tijd besliste daar net anders over. Misschien een volgend keertje?

  3. Jammer dat er in Leuven geen Lush is, want ik zou het wel eens willen proberen (en de verzendkosten van hun webshop zijn erg hoog).
    Ik koop shampoo ed. allemaal bij kudzu.be (say yes to…) en voor de kindjes van Naief. Ook heel tevreden over. Maar extra voordeel bij lush is minder verpakking, hé, en dus minder afval. Zou ik wel fijn vinden.

  4. Wij gebruiken een mix van producten van Weleda, Lavera en Lush. Die eerste twee vind ik nog iets “beter” qua ingrediënten, al heeft Lush dan inderdaad wel weer het voordeel van de verpakking (zelfs als je geen bar koopt, zijn hun flesjes vloeibare shampoo nog altijd groter). Maar vb. de conditioner van Lush ruikt zooooo lekker dat ik die alleen al daarvoor wil gebruiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.