1ste communie: de uitnodiging

Anna Helena houdt van feestjes. Van de soort die ze zelf organiseert. Komt het dan even goed uit dat de oudste dochter dit jaar – binnen 1 maand om precies te zijn – haar eerste communie doet en viert. En wat is het eerste dat je nodig hebt voor een feestje? Juist, een uitnodiging, je kent me intussen al hé. Voor mij is dat echt een klein geluk!

Ben je nieuw hier? Check dan zeker mijn posts over het organiseren van kinderfeestjes #zotzijndoetgeenzeer

Op mijn Pinterest staan heel wat voorbeelden van kaartjes en uitnodigingen voor een eerste communie. Ik voelde het dus al aankomen, het ging een moeilijke keuze worden. Daarom beperkte ik mij tot 2 sites en liet de wederhelft meehelpen met kiezen.

We kozen uiteindelijk voor een communiekaartje van op de site tadaaz.be: deze had net die ene keuze en optie die we zo mooi vonden. Ik bestelde eerst twee voorbeeldkaartjes, om het verschil in kleuren te zien. Top service want hierdoor merkte ik dat ik meer donkere tinten moest kiezen voor de tekst. Ik kreeg er ook een mooie print van een quote bij:

Eerste communie - testversie tadaaz.be

Deze krijgt zeker een plaatsje op het feest. Ah ja, want in dé kleur van het feest. Toeval?

Over het eindresultaat ben ik lovend. Kijk zelf maar:

Eerste communie - uitnodiging voorkant

Hartje voor die zilverfolie!

Ik was eigenlijk niet van plan om foto’s te laten nemen voor de uitnodiging. Op een zonnige dag in maart zag ik een zoekertje op Facebook, voor modellen voor een gratis shoot die avond in onze buurt. In een impulsieve bui reageerde ik en toen ik las dat ik geselecteerd was, kon ik het niet geloven. Voor een keertje het geluk aan mijn kant. Zalig!

De foto is genomen door Foto Vari en stond al enkele weken geleden te pronken op mijn Facebookpagina.

Op de achterkant zette ik wat woorden in de kijker, in de eerste plaats bedoeld voor het feestvarken maar de genodigden mogen het ook persoonlijk nemen. #knipoog

Eerste communie - uitnodiging - achterkant

De dochter hielp mee met het versieren van de enveloppen en het schrijven van de namen van de genodigden. #itsallinthedetails

Eerste communie - uitnodiging - enveloppes

Nu is het aftellen naar de grote dag echt begonnen!

14 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Schoon gedaan zeg ♥
    –ik negeer maar even de kleine hartaanval die ik kreeg toen je schreef ‘over exact een maand’, ik dacht al dat ik dat hier ergens verkeerd had opgeschreven #schaterlach—

    1. Merci (ook al is mijn bijdrage beperkt, de meeste credits gaan naar de fotograaf en de software van tadaaz)! En je moet maar denken: je hebt al voor hetere vuren gestaan hé.

  2. Prachtig Anneleen! Ik hou ook erg van het kleur mint. 😊
    Ben dus erg benieuwd hoe de rest van het communiefeest er zal uitzien! Groetjes, Evi (mama Saar)

  3. Ooooh, met dat schoon kleurtje kan het sowieso al niet meer mis, maar dan ook nog eens een schone foto én een schone quote én inbreng (in de juiste kleur 🙂 van de dochter… Zeer geslaagd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.