Nu al hét toestel van 2017

Wat is de keukengadget die je het vaakst gebruikt en waar je zelfs niet meer zonder zou kunnen leven?

Wanneer ik deze vraag las tussen de thema’s en onderwerpen van 40 dagen bloggen, wist ik meteen én het antwoord én dat ik hierover met alle plezier wou bloggen.

Want het zit zo. Eind vorig jaar was ik me aan het voorbereiden op mijn avontuur van The Green Happiness. In dat boek staan heel veel recepten waarbij je een blender nodig hebt. Je zou deze ook met een staafmixer kunnen maken maar een blender is wel een tikkeltje makkelijker. Dus besloot ik om me er eentje aan te schaffen. Alles om het eetproject te doen slagen! En een vervroegd kerstcadeau kon geen kwaad.

Ik ging voor een relatief eenvoudig en goedkoop model. Het werd er eentje van Braun, met een maatbeker van 2liter, een vermogen van 800 Watt en een kostprijs van rond de 50 euro. Toen ik de Mediamarkt uitliep, was ik zo blij als een kind. Nieuw speeltje in huis, hoera!

Keukengadget: Blender - Eerste recept

Het eerste recept dat ik met mijn spiksplinternieuwe blender maakte, was heerlijke healthy caramel bars van The Green Happiness. Dat ging niet supervlot maar ik was des te meer fier toen het gelukt was (en de bars lekker smaakten).

Sinds januari dit jaar gebruik ik mijn blender bijna dagelijks, soms zelfs meerdere keren per dag. Dat betekent ook veel en vaak afwassen maar laat dat nu eens voor een keer geen probleem zijn.

Keukengadget: blender - smoothie

Wat ik er dan zo vaak mee maak met die blender? Een smoothie*, of een pastasaus, of een spread, of deeg voor bananenbrood,…

Keukengadget: blender - pastasaus

Ik zou echt niet meer zonder mijn blender kunnen in de keuken. Ook voor de recepten van Deliciously Ella had ik hem vaak nodig. Wil dit zeggen dat je zonder een blender niet plantaardig kan eten? Tuurlijk niet. Het is een extra tool die je eetpatroon een extra touch kan geven. Maar ik zou er wel eentje op je wishlist zetten … je gaat er geen spijt van krijgen!

Deze zomer gaat mijn blender dus zeker mee op vakantie. Al was het maar voor milkshakes à volonté.

Heb jij een blender in huis? Gebruik je hem veel? En zonder welk keukengadget kan je niet?

Keukengadget: blender

— 40 dagen bloggen: 7/40 —

* De straciatella smoothie uit het boek One Healthy Family van Ellen Charlotte Marie smaakt … hemels! 

5 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ik ben ook grote fan van mijn blender. Na een goedkoper exemplaar van Kenwood dat na enkele jaren kapot was, heb ik mij nu een iets duurder model van Magimix gekocht. Héél tevreden van!

  2. Zou ook niet meer kunnen zonder blender. In de zomer gebruik ik hem wel het meest (voor heerlijke smoothies). Dat die zoveel méér mogelijkheden biedt is nieuw voor me. Bedankt voor de inspiratie :-).

  3. Ik gebruikte de mijne slechts 1 keer in 3 jaar!!! I know, shame on me … Ik weet gewoon niet hoe eraan te beginnen. Een pastasaus in een blender?! Ik zou niet weten hoe ik dat moet aanpakken. Heb je eventueel concrete tips of receptjes die me vooruit kunnen helpen en me de moed kunnen geven om het te gaan uitdiepen? (je hebt hier duidelijk te maken met een keukenprinses…NOT ;-))

    1. Ik zou dan beginnen met een smoothie. Voorbeelden vind je op mijn Pinterest 🙂 Als je graag plantaardig eet, dan kan ik je een kookboek uit mijn kookboekenweek-reeks aanraden 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.