3 x lekkere hotspots in Sittard (NL)

Plannen voor een citytrip binnenkort? Wil je weg uit je vertrouwde omgeving zonder hiervoor naar de andere kant van de wereld te vliegen? Opties te over.

Twee jaar terug kozen we voor onze jaarlijkse us-time het bruisende Berlijn (een aanrader!), vorig jaar het rustige Luxemburg met zijn kastelen en pittoreske dorpen. Dit jaar wilden we opnieuw rust en ontspanning en trokken we naar Sittard in Nederland: slechts op 20 minuutjes van de Belgische grens (wij combineerden het met een stop in Maasmechelen Village).

Hotspots in SIttard - Ligging

De enige research die ik vooraf gedaan had, was naar leuke, gezellige lunchplekken met een veganistisch aanbod. Ter compensatie voor het in-het-arrangement-inbegrepen ontbijt en driegangenmenu. De drie adressen die ik vond, bleken de moeite waard te zijn en daarom deel ik ze graag met jou. Wie weet passeer je daar eens in de buurt hé.

3 x hotspots in Sittard (NL):

1. Kop_
Begijnenhofstraat 3, 6131 EW Sittard

Hotspots in Sittard - Kop_

Zin in een lekkere tas koffie, fritz-kola of een heerlijke verwenchocomelk? Spring dan zeker binnen bij Kop_: gezellige zitruimte, hippe inrichting en gratis wifi! Behalve een bar is Kop_ ook een kapsalon, ben je er welkom om te studeren of te werken (er is een vergaderruimte om te huren) en bieden ze allerlei producten aan in hun shop. Leuk concept!

Hotspots in Sittard - Kop_

Er lag heel wat lekkers op de toonbank maar aangezien ons drankje al een guilty pleasure was, ben ik van de koekjes en cake afgebleven. Flink toch?

2. Rauw
Nieuwstraat 3, 6131 EJ Sittard

Hotspots in Sittard - RAUW
Een zaak naar mijn hart! In een klein maar gezellig ingericht pand maakt Roos de lekkerste biologische en zoveel mogelijk veganistische recepten voor je klaar. Bekijk die menukaart: voel je het water al in je mond komen? Ik dronk een homemade ice tea en at de falafel salade. Oh zo lekker! Jammer dat het op zondagmiddag gesloten was wegens carnaval, want had wel zin in die zondagsbrunch…

Hotspots in Sittard - RAUW

In het boekenrek daar lag er oa. het zomerboek van The Green Happiness. Tof dat ik die kon inkijken. Roos is ook fan maar nog meer van Ella Mills waarvan ik het kookboek Elke Dag Deliciously Ella heb (gekregen voor mijn verjaardag). Leuk om ervaringen uit te wisselen!

3. Bagels & Beans
Putstraat 4, 6131 HL Sittard

Hotspots in Sittard - Bagels & Beans
Bagels & Beans is een keten gespecialiseerd in bagels en koffie. Dat hun gerechten bijna allemaal veganistisch zijn, vind ik erg bijzonder. Waarom bestaat deze keten nog niet in België? Ik koos voor een sesam bagel met Vega-kip van de Vegetarische Slager (+ koriander, teriyakisaus, sesamzaadjes & sla) met een Geen Stress!! sap (sinaasappelsap met wortelsap, gember & Royal Jelly shot). En ja, dat smaakte allemaal heel erg lekker.

Hotspots in Sittard - Bagels & Beans

Sittard mag dan wel een van de oudste plaatsen zijn in Nederland en wat betreft stadsgehalte niet opkunnen tegen Maastricht (op maar 30 km van Sittard), er zijn toch wel drie hippe zaken aanwezig die deze stad bijzonder maken. Dat en de carnavalwinkels.

Hotspots in Sittard - Carnaval

Wat is jouw leukste citytrip tot nu toe geweest? Zijn er hotspots die je graag wil delen? Shoot!

— 40 dagen bloggen: 3/40 —

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.