Oh dennenboom, wat ben jij wonderschoon

Blij als een kind, elk jaar opnieuw, zo ergens in de tweede week van december, wanneer er extra groen in huis staat. Is het omdat ik een winterkind ben dat ik zo hou van Kerstmis en de magie van de feestdagen? En dat er kost wat kost een boom in huis moet staan? Ik ben alvast heel content dat ik een van mijn kleine gelukjes elk jaar opnieuw mag ervaren.

Wie mij kent, weet dat het écht groen moet zijn, die boom. Geen fake gedoe.

10 jaar geleden zette ik samen met mijn man onze eerste kerstboom. Beetje een scharminkel maar ik was er zo trots op. Het begin van een traditie. Mijn kerstversiering haalde ik bij Hema, ballen in zilver, wit, oranje en roze, om dan elk jaar een andere kleurencombinatie te gebruiken. De laatste jaren viel mijn oog meer op figuurtjes en leuke hangers, oa. van bij Dille & Kamille. In de solden kijk ik altijd rond om mijn verzameling uit te breiden. Met als gevolg dat de ballen het daglicht bijna niet meer zien. Deze look word ik nog lang niet beu en de kids zijn ook fan.

kerstmis kerstboom

Sommige hangers hebben een bijzondere betekenis:

  • De ster kocht ik 10 jaar geleden in Helsinki en is altijd het eerste wat ik ophang in de boom. Het poppetje is de eerste hanger die ik kocht na de ballen. Vanaf toen begon de verzameling.

kerstmis ster

  • Oké, toch nog twee ballen in de boom. Deze beauties kocht ik drie jaar geleden. Ze zijn van het Noorse merk Blafre en het meisje heet Lotta. No need to say more.

kerstmis_lotta

  • Wintertafereeltjes … love them! Denk van in januari er nog een paar te zoeken …

kerstmis hangers

  • Nieuw dit jaar: deze hanger uit Ijsland, opgestuurd door de kerstman. Ja, echt.

kerstmis ijsland

En dan nu … kerstkaarten schrijven. Nog zo’n klein geluk waar ik elk jaar naar uitkijk! Jij ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.