Kinderfeestje #2: thema en uitnodiging

Het organiseren van een kinderfeestje is fun. Ja, er komt daar wel wat voorbereiding bij kijken en onvermijdelijk ook wat stress. Niet erg! Om jouw volgend verjaardagsfeestje wat vlotter te laten verlopen, deel ik maar al te graag mijn tips en ervaringen. In een reeksje*.  Na de insights over inspiratie & organisatie, is het tijd om een thema en uitnodiging voor het feest te kiezen.

Thema
Kies altijd een thema voor het feestje. Van zodra je dit beslist hebt, worden alle andere te maken keuzes makkelijker. Het geeft je een richting bij het kiezen van activiteiten, van traktaties en zelfs van het eten. Je hoeft het thema uiteraard niet in alles 100% door te trekken. Daar ligt geen kind wakker van. Het is een hulpstuk, vooral in het organisatieproces.

Ik probeer telkens een thema te kiezen dat op dat moment past bij het kind. Voor mijn 4-jarig meisje dat niets liever doet dan heel de dag rond te lopen in prinsessenkleedjes was de keuze dan ook snel gemaakt: een prinsessenfeest! En daar hoort heel wat roze bij… je bent gewaarschuwd!

De oudste dochter, 6 jaar oud, was helemaal te vinden voor mijn keuze van een regenboogfeestje. Niet dat ze zo into rainbows is, maar ze is wel het zonnetje in huis. Hoe melig Anna Helena! En ze vond het kaartje ook gewoon heel mooi…

Uiteraard zijn er heel wat thema’s waaruit je kan kiezen. Kleuren doen het ook goed. Google & Pinterest are your best friends!

Uitnodiging
Is het thema gekozen? Dan kan je aan de slag met de uitnodigingen. Ikzelf heb nogal een zwak voor kaartjes. Mooie gepersonaliseerde uitnodigingen zijn voor mij een must bij een kinderfeestje. Dus ja, ik laat die kaartjes op maat maken. Ik wéét dat er goedkopere varianten bestaan, die ook mooi zijn en doen wat ze moeten doen. Maar zeg nu zelf: zo’n prachtige uitnodiging is toch niet te weerstaan?

kinderfeestje_uitnodiging_kaartjes

De dochters loved it! Alle credits gaan naar Paper Pigeon, al vijf jaar mijn favoriete kaartjesmaker. Check zeker haar webshop: je vindt er alles om een geboorte, huwelijk, communie/lentefeest en (verjaardags)feesten op te vrolijken. Die goeie service krijg je er gratis bij!

kinderfeestje_uitnodiging_prinses kinderfeestje_uitnodiging_regenboog

Ik maak van de enveloppe ook graag een specialleke. De naam schrijven in een passend kleurtje, achterkant sluiten met washi tape en vooraan nog een matching sticker (ook van Paper Pigeon).

kinderfeestje_uitnodiging_prinses_enveloppes

kinderfeestje_uitnodiging_regenboog_enveloppes

En dan is het wachten… hoeveel kindjes gaan er komen? Laten ze allemaal iets weten? In tussentijd kan jij je concentreren op een volgend aspect van het kinderfeestje: de activiteiten!

Heb jij ook een zwak voor kaartjes? Let me know!

kinderfeestje_uitnodiging_prinses kinderfeestje_uitnodiging_regenboog

Kinderfeestjes organiseren: #1 inspiratie & organisatie – #2 thema & uitnodiging#3 activiteiten#4 lekkers #5 traktaties

*Nog elke maandag in 2016 deel ik mijn tips & tricks voor kinderfeestjes

4 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.