Kinderfeestje #1: inspiratie en organisatie

Een klein geluk dat hier nog niet aan bod is gekomen: het organiseren van een kinderfeestje. Twee keer per jaar mag ik me uitleven en het toeval wil dat dit binnen een tijdspanne van twee weken valt. Zot, doe dan toch 1 feestje. Maar nee, iedere dochter krijgt hier haar eigen feestjes, eentje voor de familie en eentje voor de vriendjes uit de klas. Vier feestjes die ook allemaal thuis plaatsvinden, dus het vergt wel enige voorbereiding. En ja, daar hoort stress bij, maar ook vooral veel goesting om er een onvergetelijk moment van te maken.

Hoe begin je er aan?
Plannen
is de boodschap. Ongeveer twee maanden voor de eerste verjaardag begin ik te zoeken naar inspiratie. Ik haal mijn ideetjes vooral op Pinterest en andere blogs. Dan laat ik deze een tijdje sudderen in mijn hoofd en bedenk ik mijn eigen varianten hierop. Zalig proces! Moest ik hiervan mijn job kunnen maken…

Uiteraard loopt dat plannen niet 100% perfect. De ideeën mogen er dan wel al zijn, de uitvoering vindt meestal maar last minute plaats. Soms vergeet ik iets cruciaal te kopen, merk ik dat maar een paar uur voor aanvang van het feestje en dan is het behelpen met wat er in huis is. Of manlief naar de winkel sturen voor extra zakjes glazuur, met je beste puppy eyes ever… Elk jaar opnieuw zeg ik mezelf dat ik vroeger moet beginnen met de uitwerking van de ideeën, maar het haalt weinig uit. Ach, zolang je vrede neemt met die niet-100%-perfectie komt het wel goed.

kinderfeestje_inspiratie_tips_popcorn

Mama, ik wil…
Een kinderfeestje plannen zonder inbreng van je kind? Dat raad ik niet aan. Het is niet omdat ik als volwassene roze popcorn kei leuk vindt, dat mijn dochters van 4 en 6 jaar dat ook vinden. Oké, slecht voorbeeld. Die popcorn was een voltreffer! Overleg met je kind en pas je ideeën aan waar nodig. Dit verzekert alleen maar meer succes voor je feestje. Maar laat ze nu ook niet alles bepalen hé, een verrassing moet zeker kunnen!

Doe het niet alleen
Ook al komen er maar 4 kindjes naar het feestje: zorg dat er een extra persoon aanwezig is. Je partner, een grootouder of een vriend: hij/zij is tijdens het feestje jouw assistent en helpt met bijv. foto’s te nemen, drank uit te schenken, of gewoon te luisteren naar de kindjes. Ik verbaas me er elke keer over hoe vele kindjes het leuk vinden om uitgebreid tegen je te vertellen. Het geeft mij vooral meer gemoedsrust als we met 2 zijn om voor de kindjes te zorgen, ik geniet dan zelf ook meer van het kinderfeestje.

kinderfeestje_inspiratie_tips_armbandjes

Inspiratie & tips
Ik zei het al: ik pluk heel wat van mijn ideeën voor kinderfeestjes op het internet. Zeg me niet dat je niet weet hoe je aan zo’n feestje moet beginnen, want ’t internet staat er vol van. Maar oké, ik wil mijn inspiratie en tips graag delen. Zodat het jou of iemand anders die er naar op zoek is kan inspireren en aanzetten tot nieuwe ideetjes. En wie weet kan ik dit dan weer oppikken voor een volgend kinderfeestje. Leve the cirle of ideas.

Op de resterende maandagen* in 2016 zal ik je inspiratie & tips voorschotelen, in volgende categorieën:

En je zal zien: die kinderfeestjes in 2017 gaan nogal knallen!

Ben jij ook gek op het organiseren van kinderfeestjes**? Heb je nog tips voor me? Laat maar komen!

kinderfeestje_inspiratie_tips_photobooth

*Moest ik dat allemaal in 1 blogpost proppen, dan… wel ja, dat zou die gewoon véél te lang zijn en zou niemand lezen tot het einde. Terwijl de traktaties kweetnie hoe leuk zijn!

**Vind je het allemaal wat overroepen en onnodig? Geen probleem. Ik besef heel goed dat kindjes ook een leuk feestje kunnen hebben zonder die uitnodiging op maat of zonder die voorbereidde activiteiten. Ik vind het gewoon leuk om doen en hou er van een tikkeltje extra te voorzien. Zonder meer. De enige reden waarom ik mijn ideetjes deel is om jullie te inspireren.

7 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.