Ik sta graag in de keuken maar niet te lang. Zeker tijdens de week heb ik daar de tijd niet voor. Vaak moeten we op een uur tijd (warm) eten maken. Dan moet je niet beginnen aan stoofpotjes of ingewikkelde recepten. We eten dus vaak traditioneel: vlees, groenten en patat/rijst/pasta. Doorheen de jaren leer je wat er snel kan én lekker is. Ik heb een aantal favorieten die ik graag met jullie wil delen, zoals de quiche.
5 voordelen van een quiche:
Overtuigd? Dan vind je hier het recept van mijn all-time favorite: quiche met broccoli en zalm
Benodigdheden:
1 rol bladerdeeg
250 ml room
2 x 200 gram gerookte zalm
1 grote broccoli
4 eieren
optioneel: 80 gram geitenkaas
1 koffielepel lookpoeder
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepel basilicum
geraspte kaas
kruiden naar smaak met peper en zeezout
Bereidingswijze:
1. Leg de rol bladerdeeg in een ronde bakvorm en prik met een vork random in het deeg.
2. Verdeel 200 gram gerookte zalm over de bodem.
3. Snijd de geitenkaas in stukjes en verdeel over de zalm.
4. Kook de broccoli gaar en leg een laagje over de geitenkaas. Heb je teveel broccoli, dan kan je dit als extra groente bij de quiche eten. Of je bewaart het als restje voor de dag erna.
5. Verdeel de overige 200 gram gerookte zalm over de broccoli.
6. Meng de eieren met de room en de kruiden. Giet over de zalm en zorg dat het mengsel goed verspreid is.
7. Werk af met geraspte kaas, zo veel of zo weinig als je zelf wilt.
8. Zet 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
9. Dien op met een slaatje en geniet!
Ben jij ook liefhebber van quiches? Welke is jouw favoriet?
vanavond quiche? 🙂
Laat maar komen!
Gebruik ipv room eens koffieroom.
Dat is even lekker maar net iets gezonder 😉
Ja? Ik gebruik wel nooit volle room 🙂