• Home
  • Plooien?
  • Contact
vergeten gelukjes om te koesteren vergeten gelukjes om te koesteren
In de keuken

Snel klaar: quiche met broccoli en zalm

14 sep, 2016
door Anna Helena
reacties: 5
Tags: eten, recept

Ik sta graag in de keuken maar niet te lang. Zeker tijdens de week heb ik daar de tijd niet voor. Vaak moeten we op een uur tijd (warm) eten maken. Dan moet je niet beginnen aan stoofpotjes of ingewikkelde recepten. We eten dus vaak traditioneel: vlees, groenten en patat/rijst/pasta. Doorheen de jaren leer je wat er snel kan én lekker is. Ik heb een aantal favorieten die ik graag met jullie wil delen, zoals de quiche.

5 voordelen van een quiche:

  1. Weinig werk: het kuisen, snijden en koken van de groenten neemt het meeste van de tijd in. De rest is wat bij elkaar gooien en … klaar!
  2. Weinig tijd: van zodra de quiche in de oven zit heb je 3 kwartier de tijd voor andere dingen. In een drukke avondspits betekent dit dat je al kan: vaatwas legen en/of vullen, keuken opruimen, post bekijken, schooltassen leegmaken, mails checken, bloglovin’ lezen, aperitieven met je partner of quality time met je kids. Stel je voor dat je dit allemaal nog moet doen na het eten…
  3. Extra portie: er is altijd een portie over die je de dag erna meeneemt als lunch naar je werk of die je invriest voor een moment dat je écht geen tijd hebt om te koken.
  4. Variatie troef: eigenlijk kan je alles in een quiche draaien, de combinaties zijn eindeloos. Ideaal om restjes te verwerken!
  5. Het is altijd lekker. Super lekker. Behalve die keer dat ik gemist was met de hoeveelheid bier en we een soeptaartje uit de oven haalden…

Overtuigd? Dan vind je hier het recept van mijn all-time favorite: quiche met broccoli en zalm

Benodigdheden:
1 rol bladerdeeg
250 ml room
2 x 200 gram gerookte zalm
1 grote broccoli
4 eieren
optioneel: 80 gram geitenkaas
1 koffielepel lookpoeder
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepel basilicum
geraspte kaas
kruiden naar smaak met peper en zeezout

Bereidingswijze:
1. Leg de rol bladerdeeg in een ronde bakvorm en prik met een vork random in het deeg.
2. Verdeel 200 gram gerookte zalm over de bodem.

quichebroccolizalm_stap1 quichebroccolizalm_stap2

3. Snijd de geitenkaas in stukjes en verdeel over de zalm.
4. Kook de broccoli gaar en leg een laagje over de geitenkaas. Heb je teveel broccoli, dan kan je dit als extra groente bij de quiche eten. Of je bewaart het als restje voor de dag erna.

quichebroccolizalm_stap2 quichebroccolizalm_stap4

5. Verdeel de overige 200 gram gerookte zalm over de broccoli.
6. Meng de eieren met de room en de kruiden. Giet over de zalm en zorg dat het mengsel goed verspreid is.

quichebroccolizalm_stap5 quichebroccolizalm_stap6

7. Werk af met geraspte kaas, zo veel of zo weinig als je zelf wilt.
8. Zet 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

quichebroccolizalm_stap7 quichebroccolizalm_stap8

9. Dien op met een slaatje en geniet!

quichebroccolizalm_stap9

Ben jij ook liefhebber van quiches? Welke is jouw favoriet?

Dit bericht delen:

  • E-mail
  • Facebook
  • Pinterest

Gerelateerd

Reacties:

  • steven popelier september 15, 2016

    vanavond quiche? 🙂

    Laat maar komen!

  • Annelore Vanhecke september 15, 2016

    Gebruik ipv room eens koffieroom.
    Dat is even lekker maar net iets gezonder 😉

    • Anna Helena september 15, 2016

      Ja? Ik gebruik wel nooit volle room 🙂

Laat je reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recentere posts
Oudere posts

Wie schrijft er hier?

profielfoto Anna Helena, 2 x 19 jaar, meisjesmama met ring. Mijn glas is meestal halfleeg, mijn bril niet altijd roze. Daarom, 1 missie: vergeten gelukjes zoeken en ze koesteren. Hier, met jou. Wees welgekomen!

Extra’s op Facebook

Voor een blik achter de schermen en leuke extra's: volg de Facebookpagina van tussen de plooien.

Post per e-duif

Vul je e-mailadres in en ontvang nieuwe blogberichten in je mailbox.

Voeg je bij 31 andere abonnees

Volgen via Bloglovin’

Follow

Wegwijzer

#t#a#g#s

40 dagen bloggen as we speak bloggen bloggers for life communie diy eindejaarslijstje eten gelukjes geven hobby Ines inspirerende woorden kerstmis kinderfeestje kookboekweek lezen lotta muziek naaien ontspullen perfect?-challenge pinit&makeit pinterest places i love poëzie quote recept thegreenhappiness things i love vegan verjaardag

Een verzoekje

Gelieve geen foto's, afbeeldingen of teksten te gebruiken zonder mijn toestemming. Dank je!
Tweedehandsgroep kledij en speelgoed

Bloggers for life 2016

logo-bloggers-for-life
Copyright 2016 tussen de plooien
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.