De last-minute turnzak

Begin dit jaar verscheen er in blogland een oproep naar mijn hart: pin it & make it. De opdracht is simpel: kom uit je zetel, stop met pinnen en maak eindelijk één van die pinnen die al jaren op je boards wortel staan te schieten. Als je een fervent pinner ben, like me, verschijnt er nu een glimlach van herkenning rond je mond…

Ik heb 45 boards waarop in totaal 1.413 pins staan. Moest je me dit vooraf gevraagd hebben, ik zou het veel te laag hebben ingeschat. Je vergeet wat je allemaal hebt gepind. En het wordt snel een warboel. Zo heb ik bijv. mijn naai boards geherstructureerd naar duidelijke subgroepen. Dat maakt het terugvinden achteraf makkelijker. Toen ik dus op zoek was naar een last-minute turnzak voor de jongste vond ik de juiste pin hiervoor in mijn board Naaien – tassen.

Sinds twee jaar naait Anna Helena sporadisch een rokje, kleedje of tas. Met nog een lange leercurve voor de boeg, geniet ze van die momenten dat ze creëert en leert. Een gelukje? Zeker en vast!

Ik koos voor de handleiding van Handmade Mieke.  Stap voor stap uitgelegd, zo heb ik het graag. De stofkeuze was, as always, een moeilijke bevalling. Mijn voorkeur ging uit naar canvas voor de buitenstof in de hoop dat de zak nog een aantal jaar dienst kan doen. En hoewel het kind helemaal into pink en prinsessen is, koos ik een neutrale basiskleur en deed ik wat zotjes in de extraatjes. Ze zit dit jaar in de Micky Mouse klas…

turnzak

Het is een simpel patroon en de turnzak zat dan ook op een avond in elkaar. Niet moeten tornen of mijn hoofd breken over bepaalde stappen. Een goede afwerking ook, en ik zeg dat niet vaak over mijn eigen maaksels. Daar is meestal wel een reden voor.

turnzak turnzak

 

Ik was eigenlijk echt blij en gelukkig met het resultaat. Zot content. Het is dat gevoel, dat tussen de plooien te rapen valt.

turnzak

Stof: canvas van Veritas en sparkle tangerine van Atelier Brunette (nog van bij Liesellove)
Touw, lint en knopen: Veritas
Tassenband: restje uit de voorraad

2 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.